Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Nagrade ASSITEJ-a

Nagrade ASSITEJ-a

U Čakovcu je 15.10. 2010. završen 13. Susret profesionalnih kazališta za djecu I mlade Hrvatskog centra Assitej
Share on facebook
Share on twitter

Od osamnaest prijavljenih predstava selektor ovogodišnjeg Susreta Igor Ružić izabrao je deset.

Istovremeno u  Čakovcu se održao i Četvrti  EPIFEST na kojem su predstavljeni članovi Mađarskog centra Assitej sa četiri  predstave.

Na zatvaranju Susreta dodjeljene su nagrade stručnog žirija u sastavu: Vladimir Stojsavljević, Zlatko Sviben, i Mario Kovač:

1.Nagrada za najbolju predstavu u cjelini dodjeljuje se predstavi  DJEČAK IVEK I PAS CVILEK u izvedbi  Kazališne družine PINKLEC iz Čakovca i Dječje lutkarske scene HNK Varaždin.

2.Nagrada za najbolju režiju dodjeljuje se ANICI TOMIĆ za predstavu DJEČAK IVEK I PAS CVILEK u izvedbi  Kazališne družine PINKLEC iz Čakovca i Dječje lutkarske scene HNK Varaždin.

3.Nagrada za najbolje kostimografiju dodjeljuje se VALENTINI CRNKOVIĆ za predstavu SKITNIČKA BAJKA kazališta KNAP iz Zagreba.

4. Nagrada za najbolju scenografiju dodjeljuje se VALENTINI CRNKOVIĆ za predstavu SKITNIČKA BAJKA kazališta KNAP iz Zagreba.

5.Nagrada za najbolju scensku glazbu – ravnopravno dvije nagrade dodjeljuju se:

-  skladatelju ADAMU LUKI TURJAKU za predstavu SKITNIČKA BAJKA kazališta KNAP iz Zagreba.

-  IGORU BAKSI i instrumentalnom sastavu TRAGEDIJA u predstavi MALI ČAROBNJAK kazališne družine PINKLEC iz Čakovca.

6. Nagrada za najbolje oblikovanje svjetla dodjeljuje se IVI NIŽIĆU  u predstavi VRTULJAK TAJNI   u  izvedbi KAZALIŠTA LUTAKA ZADAR.

7. Nagrada za glumačko ostvarenje  - dvije ravnopravne nagrade za žensku ulogu dodjeljuju se:

-          NIKI MIŠKOVIĆ za ulogu Ane u predstavi ANA I MIA kazališta MALA SCENA iz Zagreba.

-          JELENI DOKLEJA za ulogu  u predstavi DJEČAK IVEK I PAS CVILEK u izvedbi  Kazališne družine PINKLEC iz Čakovca i Dječje lutkarske scene HNK Varaždin.

8. Nagrada za glumačko ostvarenje – dvije ravnopravne nagrade za mušku ulogu dodjeljuju se:

-          MARIU JAKŠIĆU u predstavi DJEČAK IVEK I PAS CVILEK u izvedbi  Kazališne družine PINKLEC iz Čakovca i Dječje lutkarske scene HNK Varaždin.

-         MLADENU VUJČIĆU za ulogu Ježurke Ježića u predstavi JEŽEVA KUĆICA Dječjeg kazališta BRANKA MIHALJEVIĆA u Osijeku.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI