Login za korisnike

Silver

Konzumacija kao svrha i konzumacija kao kreacija u poligonu za koreskopsko nadgledanje publike… zanima li vas što to točno znači, Silver potražite na Perforacijama.

***

Martina Nevistić završila je Salzburg Experimental academy of dance, te bila stipendistica Nomad dance academy 2009. Tijekom obrazovanja surađuje sa zvučnim imenima svjetske plesne scene, glazbenicima i kompozitorima i od 2007. usmjerava se na vlastiti rad i područja interesa te se formira kao autorica prvih projekata (WannaB., Macho, Moj prvi…,Medium).

S Ladom Petrovski osniva “O.N.E. umjetničku organizaciju” u Zagrebu. Danas radi kao slobodan umjetnik na području suvremenog plesa kao autorica, izvođačica i pedagoginja.

SILVER je projekt koji nastoji postići cjelovitost plesne instalacije, moguću jedino prilikom ulaska/ izlaska publike u prostor i iz samog prostora izvedbe. Kretanje publike registrira se videom te time ona nesvjesno postaje jedina čvrsta poveznica, odnosno drugo tijelo, čije prisustvo omogućava koreografski čin. Okosnica je djela odnos individue i društva gledan kroz prizmu manipulacijskih odnosa modernog društva kao i istovremenog osjećaja pripadnosti i pobune pojedinca protiv istog. Silver tako propituje poziciju gledaoca reflektiranog unutar sustava u kojem se individualnost prepoznaje tek kao odraz u zrcalu. Pojedinac je simbol ‘nove vizualne subjektivnosti’ koja je određena činjenicom da subjekt nešto promatra, te da njegova subjektivnost biva narušena jer je i on promatran. Konzumacija se promatra na dvije razine: konzumacija kao svrha i konzumacija kao kreacija, a Silver postaje poligon za koreoskopsko nadgledanje publike u svrhu ambivalentnosti izvedbe.

autorski tim
Filip Nevistićasistent projekta
Luka Grubišić-Čabooblikovatelj zvuka
Ante Nevistićautor ilustracija
Damir KorenčićIT
Dora Đurkesacautor stop animacija
Vanja Vascarackameraman
Martina Nevistićautor
Iva Korenčićautor


Odgovori

POVEZANE VIJESTI