Silver

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA: ,
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Konzumacija kao svrha i konzumacija kao kreacija u poligonu za koreskopsko nadgledanje publike... zanima li vas što to točno znači, Silver potražite na Perforacijama.
autorski tim funkcija
Filip Nevistićasistent projekta
Luka Grubišić-Čabooblikovatelj zvuka
Luka Grubišić-Čabograđevinska podrška
Ante Nevistićautor ilustracija
Ante Nevistićgrafički dizajner
Damir KorenčićIT
Dora Đurkesacautor stop animacija
Dora Đurkesacmontažer
Dora Đurkesacdizajner
Vanja Vascarackameraman
Vanja Vascaracmontažer
Martina Nevistićautor
Iva Korenčićautor

Martina Nevistić završila je Salzburg Experimental academy of dance, te bila stipendistica Nomad dance academy 2009. Tijekom obrazovanja surađuje sa zvučnim imenima svjetske plesne scene, glazbenicima i kompozitorima i od 2007. usmjerava se na vlastiti rad i područja interesa te se formira kao autorica prvih projekata (WannaB., Macho, Moj prvi…,Medium).

S Ladom Petrovski osniva “O.N.E. umjetničku organizaciju” u Zagrebu. Danas radi kao slobodan umjetnik na području suvremenog plesa kao autorica, izvođačica i pedagoginja.

SILVER je projekt koji nastoji postići cjelovitost plesne instalacije, moguću jedino prilikom ulaska/ izlaska publike u prostor i iz samog prostora izvedbe. Kretanje publike registrira se videom te time ona nesvjesno postaje jedina čvrsta poveznica, odnosno drugo tijelo, čije prisustvo omogućava koreografski čin. Okosnica je djela odnos individue i društva gledan kroz prizmu manipulacijskih odnosa modernog društva kao i istovremenog osjećaja pripadnosti i pobune pojedinca protiv istog. Silver tako propituje poziciju gledaoca reflektiranog unutar sustava u kojem se individualnost prepoznaje tek kao odraz u zrcalu. Pojedinac je simbol ‘nove vizualne subjektivnosti’ koja je određena činjenicom da subjekt nešto promatra, te da njegova subjektivnost biva narušena jer je i on promatran. Konzumacija se promatra na dvije razine: konzumacija kao svrha i konzumacija kao kreacija, a Silver postaje poligon za koreoskopsko nadgledanje publike u svrhu ambivalentnosti izvedbe.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE