Search
Close this search box.

Preko Trnja do Zvijezde

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Helena i Robi bude se nakon noći provedene zajedno. Ne radi se o bilo kojoj noći...
autorski tim funkcija
Brandoctordizajner promotivnih materijala
Marijana Bolančasuradnik u izradi scenografije
Gordon McIntyreautor teksta
Gordon McIntyreskladatelj
David Greigautor teksta
David Greigskladatelj
Mislav Vinkovićmajstor rasvjete
Radomir Sarađenfotograf
Andrej Štefanmajstor rasvjete
Andrej Štefanmajstor rasvjete
Tomislav Baotićmajstor rasvjete
Nebojša Paunkovićmajstor tona
Dino Tomaš Brazzoduroglazbeni suradnik
Pavlica Bajsić Brazzodurodramaturg
Damir Klemenićglazbeni suradnik
Damir Klemenićscenski pokret
Tomislav Pavkovićredatelj

Stara poslovica kaže da je put do zvijezda prepun trnja, tj. da se čovjek mora dobro pomučiti kako bi pronašao svoju sreću. No, Trnje i Zvijezda su ujedno dva zagrebačka kvarta na posve suprotnim stranama grada.

Na suprotnim stranama stoje i likovi ove priče; Helena i Robi. Helena je mlada odvjetnica, karijeru je izgradila na razvodima brakova i nema iluzija što se tiče ljubavi. Robi je sitni kriminalac koji neprestano upada u nevolje. Helena i Robi imaju 35 godina, nakon prvog susreta i mnogo vina proveli su noć skupa. Jutro poslije avanture postavljaju si pitanje mogu li dvije toliko različite osobe imati išta zajedničko i što im je sve prošla noć donijela. Helena i Robi iznose priču svog života i rezimiraju što su u svojih 35 godina napravili. Imaju li snage za promjene?

Na to pitanje odgovor će vam dati mladi glumci Nataša Janjić i Ivan Glowatzky, uz redatelja Tomislava Pavkovića i malu pomoć jedne gitare. Autori ove drame s pjevanjem su škotski pisci David Grieg i Gordon McIntyre. Oni priču smještaju na ivanjsku noć, vrhunac ljeta kad dan traje najduže, a postoji vjerovanje kako je taj dan sve moguće i događaju se mnoge čarolije. Sjetimo se samo ljubavnika i vilinskog svijeta iz Shakespeareovog Sna ivanjske noći. U toj čudnovatoj noći život Helene i Robija uspio se preplesti. Grieg i McIntyre za svoje likove kažu kako su na prijelazu iz jedne životne faze u drugu te trebaju odlučiti u kojem će smjeru njihov budući život krenuti. Kako pronaći put  od Trnja do Zvijezde i povezati različitosti pogledajte u ljetnoj premijeri Teatra Exit.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE