Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Nagrade Festivala Malih scena 2010

Nagrade Festivala Malih scena 2010

Naramak pun nagrada u Gruziju odnosi 'Macbeth', no puno razloga za slavlje imaju i Jelena Kovačić, Anica Tomić i Doris Šarić Kukuljica.
Share on facebook
Share on twitter

Stručni sud u sastavu: književnica Daša Drndić, glumica Zoja Odak, glumci Voja Brajović i Tadej Toš te sveučilišni profesor Elvio Baccarini, sinoć je u Rijeci dondijelio nagrade 17. Međunarodnog festivala malih scena.

Nagradu 'Veljko Maričić' za najbolju predstavu u cjelini dobila je predstava Macbeth gruzijskog kazališta 'Vaso Abashidze', a redatelj predstave David Doiashvili dobio je nagradu 'Anđelko Štimac' za najbolju režiju.

Glumačke nagrade koje nose ime Veljka Maričića dobili su: za najbolju mušku ulogu Nikola Ristanovski (Derviš) i Ljubomir Bandović (Hasan) za predstavu Derviš i smrt Narodnog pozorišta iz Beograda. Nagrade za najbolju žensku ulogu naravnopravno dijele Nataša Matjašec Rošker (Ann) u predstavi Bliže SNG-a iz Maribora te Luba Gogorishvilli (Lady Macbeth) u predstavi Macbeth. Najboljim mladim glumcem proglašen je Tornike Gogrishiani (Macbeth) u istoj predstavi, a za najbolju epizodnu ulogu Doris Šarić Kukuljica za uloge u dvjema predstavama ZKM-a.

Autorskom timu predstave Macbeth pripale su i nagrade za scenografiju, kostimografiju, scensku glazbu i dizajn svjetla.

Za najbolju dramaturgiju nagrađene su Anića Tomić i Jelena Kovačić za predstave Oprostite mogu li vam ispričati« ZKM-a te Menažerija HKD teatra.

Žiri je dodijelio posebnu nagradu glumcima predstave Menažerija HKD teatra iz Rijeke "zbog jedinstvenih kreacija te izuzetne scenske energije".

Festivalska publika koja je glasala svake večeri, nagradu 'Dalibor Foretić' dodijelila je ravnopravno dvjema predstavama koje su dobile ocjenu 4,63. Macbeth i Menažerija

Žiri 'Novoga lista' u sastavu Zlatka Zubanović Likarić, Miljenko Marin i Svjetlana Hribar, odlučio je nagradu 'Mediteran' za najbolje glumačko ostvarenje festivala dodijeliti glumici Doris Šarić Kukuljica za dvije uloge u predstavi Zagrebački pentagram ZKM-a.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI