Login za korisnike

Dolina ruža

Bankar nezadovoljan sobom jednog se jutra probudi i odluči u potpunosti promijeniti život. Je li dolina ruža metafora za neki bolji, ili tu dolinu ostavlja iza sebe, provjerite na daskama Gavelle u režiji Krešimira Dolenčića.

***

Glavni lik nove Vidićeve drame je bogati bankar Petar koji naizgled ima savršen život, ako se uspjeh mjeri novcem. No, Petar se jednog dana probudi s mišlju kako je sreću tražio na krivim mjestima. Odluči ostaviti sve svoje svakodnevne obaveze, okrenuti se od društvenih normi i krenuti u novi, bolji život. Ne razmišljajući kako će taj novi život izgledati, Petar kreće na trnovit put promjene.

Ivan Vidić 1991. godine diplomirao je dramaturgiju, a iste godine se predstavio u profesionalnom kazalištu kad je Zkm izveo njegovu dramu „Harpa“. Nagradu Marin Držić dobio je dva puta; za drame „Bakino srce“ i „Octopussy“. Njegova drama „Ospice“ izvedena je u GK Gavelli, te nakon toga i u Gate Theatreu u Londonu. Vidić je jedan od pet mladih hrvatskih autora koji su sudjelovali u omnibusu „Zagrebački pentagram“ u Zagrebačkom kazalištu mladih. Iza njega su dva objavljena romana, a treći „Faradayev kavez“ uskoro izlazi.

Nakon uspješne suradnje s redateljem Krešimirom Dolenčićem koji je 1997. godine režirao „Ospice“ u Gavelli, Dolenčić i ovoga puta režira novi Vidićev komad „Dolina ruža“, a glavnu ulogu igra Sven Medvešek.


Odgovori