Naslovnica > VIJESTI > CROSSOVER > Nagrade 8. Osječkog ljeta kulture

Nagrade 8. Osječkog ljeta kulture

Dodjelom nagrada završena je najveća kulturna ljetna manifestacija u Slavoniji, a slavili su Olga Pakalović, Kazalište lutaka Zadar i festivalski ansambl.
Share on facebook
Share on twitter

Programe 8. Osječkoga ljeta, njih 40, pogledalo pogledalo je preko 12000 gledatelja, a na koncu manifestacije po prvi put su podjeljene i nagrade za koje su stručni ocjenjivački sudovi Osječkoga ljeta kulture i medijskog pokrovitelja Glasa Slavonije odabrali slijedeće dobitnike:

- Olga Pakalović /naslovna/ dobila povelju Julije Knifer za najbolje pojedinačno ostvarenje Glasa Slavonije, te NAGRADU S POVELJOM za najcjelovitije glumačko ostvarenje za kreaciju lika Une u predstavi Kos Davida Harrowera u režiji Zijaha A. Sokolovića i izvođenju u koprodukciji Gradskog kazališta Sisak i Zijaha A. Sokolovića.

- na prijedlog Ocjenjivačkog suda Osječkog ljeta kulture POSEBNO PRIZNANJE S POVELJOM dodijeljeno je KAZALIŠTU LUTAKA ZADAR za iznimno uspješno izvođenje predstave Planine Petra Zoranića u režiji Marina Carića i prilagodbi Milene Dundov u sretno iznađenom ambijentalnom prostoru osječke Tvrđe za funkcionalnu i maštovitu scensku izvedbu.

- nagradu s poveljom za ambijentalno najdojmljivije i cjelokupno najzahtjevnije ostvarenje stručni je Ocjenjivački sud dodijelio i predstavi Grižula Marina Držića.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI