Login za korisnike

Život u kazalištu

Kako izgleda život glumaca, kako na njih utječu uloge koje igraju i što sve to govori o njihovim privatnim odnosima, možete saznati u Požegi.

***

'Život u kazalištu' napisao je 1977.  američki pisac, esejist, scenarist  i filmski redatelj David Mamet. Poznata je produkcija istoimene predststave u londonskom 'Appolo theatre' u travnju 2005., gdje su u glavnim ulogama  igrali Patrick Stewart i Joshua Jackson, dok je prije dvije godine predstava izvedena u Edinburghu na Fringe festivalu s Davidom Cannom i Johnathanom Rohodesom u glavnim ulogama.

Jedina dva lika ove drame dva su glumca, Robert, stari glumac s iskustvom, te John, mladi i perspektivan glumac,  a drama se bavi njihovim odnosom. Radnja drame se događa u kazalištu gdje se isprepliće privatan život glumaca i rad na pojedinim ulogama. U ovom tekstu sup(r)ostavljaju se dijalozi iz stvarnog života glumaca  te dijalozi iz raznih predstava.

David Mamet( 30.11.1947) dobitnik je nagrade Tony  za tekst 'Glengarry Glen Ross'  (1984), isti tekst nagrađen je i Pulitzerom, dok je drugog Tonya dobio za tekst 'Speed-the-Plow'  (1988). Njegova najnovija drama 'Race' premijerno je izvedena  na Brodwayu krajem 2009.

autorski tim
Lovro Cepelakautor videa
Tihana Bažantsuradnik za borilačke vještine
Tomislav Čmelarproducent
Pavao Marinkovićproducent
Svetlana Pataftaredatelj
Olivije Marečićscenograf
Marita Ćopokostimograf
David Mametautor teksta

izvođači
Borko Perić
Tomislav Stojković

Odgovori

POVEZANE VIJESTI