Naslovnica > VIJESTI > POLITIKA > Ovo je već tragikomično: HNK Zagreb nas pokušava demantirati ‘frizirajući’ vlastiti web

Ovo je već tragikomično: HNK Zagreb nas pokušava demantirati ‘frizirajući’ vlastiti web

Samo par sati nakon što smo objavili tekst s razlozima zbog kojih Iva Hraste Sočo ne može biti intendatica HNK u Zagrebu, to ga je kazalište nevještim manevrom pokušalo neizravno demantirati.
Share on facebook
Share on twitter

Jutros smo objavili podulji tekst s ekskluzivnim dokazima zašto Iva Hraste Sočo, posebna savjetnica ministrice kulture nikako ne može postati intendantica HNK u Zagrebu.

Među inim, u tekstu smo naveli da kazalište, suprotno zakonu još uvijek nije na svojim stranicama objavilo financijski plan za 2022. godinu kao ni zapisnik posljednje sjednice Kazališnog vijeća na kojoj je kao članica istog sudjelovala Iva Hraste Sočo, a što je automatski diskvalificira kao potencijalnu kandidatkinju. Objavili smo pri tom ekskluzivno i punu verziju zapisnika s rečene sjednice.

Nekoliko sati kasnije, u ranim popodnevnim satima i to nedjelju (!), na mrežnim stranicama HNK u Zagrebu čudnovato je osvanula skraćena verzija spomenutog zapisnika 118. sjednice, a u tom nevještom pokušaju demantiranja zaboravili su objaviti zapisnik 117. sjednice, pa sad rubrika 'Kazališno vijeće' na webu zagrebačkog HNK izgleda ovako:

No, barem zasad, kao što možete vidjeti iz priloženog kazalište nije objavilo i financijski plan za 2022. godinu:

Suprotno očekivanjima nalogodavca, ovaj tragikomični pokušaj falsificiranja samo pokazuje da je situacija u HNK duboko zabrinjavajuća, ali i da tamo pomno čitaju sve što objavimo. Pa ih stoga i ovim putem molimo da nam konačno pošalju specifikaciju troškova za osobne i intelektualne usluge u svim godinama mandata aktualne intendantice, jer su se na sve naše dosadašnje pisane zahtjeve po tom pitanju - oglušili.

Nikad ne znate, možda i upali!

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI