Naslovnica > VIJESTI > POLITIKA > Nadopunjena kaznena prijava protiv Dubravke Vrgoč

Nadopunjena kaznena prijava protiv Dubravke Vrgoč

Nakon što je još u studenom prošle godine Hrvatski sindikat djelatnika u kulturi podigao kaznenu prijavu protiv inetndantice HNK u Zagrebu, ista je ovih dana nadopunjena.
Share on facebook
Share on twitter

Podsjetimo, Hrvatski sindikat djelatnika u kulturi (HSDK) podnio je u studenome prošle godine Državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv intendantice Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, Dubravke Vrgoč. Prijava je podnešena slijedom članka 180. Kaznenog zakona, koji se odnosi na širenje i prenošenje zaraznih bolesti, a za što su zapriječene kazne od jedne do tri godine zatvora.

Rečena prijava ovih je dana nadopunjena, kako nam je potvrdila odvjetnica Ljiljana Maravić-Pirš i to u ime petero zaposlenika, a zbog zlostavljanja odnosno mobbinga. Odvjetnica Maravić-Pirš nije nam mogla potvrditi u čije ime je podnijela nadopunu kaznene prijave ni koji je točno njezin meritum budući su izvidi još uvijek u tijeku, no najavila je kako će uskoro podnijeti i dodatne nadopune.

Naime, nekolicina zaposlenika HNK u Zagrebu je "nakon legalnog i legitimnog, najvaljenog i odobrenog prosvjeda ispred HNK u Zagrebu", a koji je održan 26. ožujka, zbog sudjelovanja u istom od intendantice dobila i opomene pred otkaz.

Mirni prosvjed, održan je po svim epidemiološkim mjerama, no i prije no što se zbio osudila ga je javno ministrica kulture i medija, tvrdeći kako je neprimjeren, a na taj se šlagvort nadovezala i intendantica Vrgoč uputivši nakon prosvjeda njegovim sudionicima opomene pred otkaz. Takav postupak intendantice osudili su i HSDK i Nezavisni sindikati Hrvatske, čiji je predsjednik Krešimir Sever ocijenio kako je: "To je čin odmazde i zastrašivanja, ne samo prema organizatorima, sudionicima i podupirateljima tog javnog prosvjeda, nego i onima koji bi ubuduće napravili ili pokušali napraviti nešto slično."

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI