Naslovnica > VIJESTI > SDP-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba ne zna da postoje kulturna vijeća, ali zna da neće Ljuštinu

SDP-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba ne zna da postoje kulturna vijeća, ali zna da neće Ljuštinu

Joško Klisović, SDP-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba sinoć je demonstrirao svoje (ne)poznavanje načina na koji funkcionira kultura u Gradu Zagrebu [VIDEO]
Share on facebook
Share on twitter

Klisović je sinoć gostovao u emisiji Pressing N1 televizije, urednika i voditelja Ilije Jandrića jednog od rijetkih, ako ne i jedinog političkog novinara koji u (pred)kampanji kandidate propituje i o kulturnoj politici.

Klisović je među inim spomenuo da bi Gredelj bio dobra lokacija za drugu scenu HNK u Zagrebu, a na izravan upit kako gleda na optužbe na račun intendantice te kuće, poglavito one z amobbing odgovorio je kako je mobbing nešto što ne tolerira i da osobe kojima se dokaže mobbing neće moći nastaviti raditi poslove koje su do tad obavljali.

"Općenito nisam zadovoljan načinom na koji se vodi kulturna politika u Gradu Zagrebu i mislim da taj staromodni model koji je ovjekovječen u gospodinu Ljuštini mislim da  će biti iza nas kad ja postanem gradonačelnik. Idemo s umjetnicima stvoriti jednu novu kulturnu politiku...", rekao je Klisović.

"Dobro, ali je li vam nešto sporno u činjenici da radnici optužuju intendanticu za mobbing, a da ona na to reagira opomenama pred otkaz?", pitao je Jandrić, a Klisović je odgovorio:

"Gledajte nisam siguran da je to najbolji način upravljanja. Ako se ne upravlja dobro to odmah dolazi na moj radar. Razgovarat ću s tom osobom i ako ne budem zadovoljan poduzet ćemo određene mjere. Pa zato i je gradonačenik ovdje, iako nije autorkrat koji će samo tako mijenjati ljude..."

Jandrić ga je potom pitao: "Dobro, ali kad kažete promijenit ćte model Duška Ljuštine, na što mislite?"

"Gledajte, želim prije svega da Grad ne financira kulturu samo onako po inerciji, da svatko tko je dobio novce za neki projekt u prethodnom proračunu e sad ćete dobiti opet pa 'ajmo spavat... osnovat ćemo jedno povjerenstvo u kojem će biti i umjetnici koje će procjenjivati vrijednost, ajmo reći važnost za Grad kvalitete određenog kulturnog projekta koji grad treba financirati.  Uvest ćemo određene kriterije kako se to radi, nećemo samo tako davati novce onima kojima mislim da treba ili onima koji su nam skloni, toga nema više...", rekao je Klisović i tako pokazao potuno nepoznavanje trenutne organizacije upravljanja kulturom u Gradu Zagrebu.

Naime, i sad u Gradu Zagrebu - u skladu sa zakonom - postoje Kulturna vijeća čiji su članovi i umjetnici, a koja su savjetodavna tijela pri vrednovanju projekata koji se prijavljuju na natječaj za javne potrebe u kulturi.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI