Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba: Nisam upućen u situaciju u HNK

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba: Nisam upućen u situaciju u HNK

Davor Filipović, HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, sinoć je dao još jednu u nizu nevjerojatnih izjava kakvima briljira od početka kampanje. [VIDEO]
Share on facebook
Share on twitter

Filipović za kojeg se mediji otvoreno pitaju je li najgori kandidat neke velike stranke u povijesti, sinoć je gostovao u Pressingu N1 televizije, urednika i voditelja Ilije Jandrića.

Uz ine teme Jandrić je kandidatu za zagrebačkog gradonačelnika odlučio postaviti i jedno pitanje iz područja kulturne politike, a što je - treba priznati - prava rijetkost.

Naime, već i vrapci na grani znaju da središnji nacionalni teatar već mjesecima tresu skandali, od onog s upravljanjem epidemijom do izravnih optužbi intendantice za mobbing, zbog čega je o toj kući u dva navrata raspravljao i nadležni saborski odbor, o dčega jednom na tematskoj sjednici.

Zagrebački HNK pri tome ima dva osnivača, Republiku Hrvatsku i Grad Zagreb, koji vlasničke udjele dijele u omjeru 51:49%, pa je uz Gradske knjižnice to kazalište najveća kulturna ustanova kojom bi administracija na čelu s Filipovićem trebala upravljati, ukoliko dobije izbore.

No, na novinarsko pitanje da se izjasni o optužbama na račun intendantice, odnosno kaže što kani poduzeti kad već "ministrica kulture ne poduzima ništa", Filipović je odgovorio kako u situaciju u zagrebačkom HNK - nije upućen. Ne samo da nije pokušao stati u obranu svoje stranačke kolegice, ministrice kulture i njezinih dosadašnjih poteza, već je priznao da o stanju u središnjem nacionalnom teatru pojma nema, a potom dodao izlizanu frazu "kako osuđuje bilo kakvu pojavu nasilja u bilo kojem sustavu".

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE