Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > DORH nastavlja predistražni postupak protiv intendantice Dubravke Vrgoč

DORH nastavlja predistražni postupak protiv intendantice Dubravke Vrgoč

Hrvatski helsinški odbor izvijestio je da je Državno odvjetništvo na temelju njihova ranijeg podneska nastavilo predistražni postupak protiv intendantice zagrebačkog HNK Dubravke Vrgoč osumnjičene za širenje i prenošenje zarazne bolesti te zlostavljanja na radu.
Share on facebook
Share on twitter

HHO je prošlog tjedna izvijestio da je premijeru, zagrebačkom gradonačelniku, Državnom odvjetništvu i MUP-u proslijedio dokumentaciju zaposlenika Hrvatskoga narodnog kazališta koji se smatraju žrtvama intendantice Vrgoč.

U utorak su, pak,  priopćili kako imaju informacije da su neke od osoba koje su HHO-u dostavile dokumente već dobile poziv na saslušanje u Državnom odvjetništvu.

U HHO-u su ranije isticali da "nemaju namjeru svrstavati se bilo kojoj svjetonazorskoj ili političkoj opciji niti se prikloniti onima koji su za smjenu ravnateljice ili protiv smjene. Ono što posebno iznenađuje u ovom slučaju je činjenica da su za njenu smjenu istaknute osobe iz javnog, kulturnoga života i s lijeve i s desne strane političke scene".

Podsjetimo, nakon što je Hrvatski sindikad djelatnika u kulturi podigao kazneno prijavu protiv intendantice HNK u Zagrebu, o cijelom je slučaju nadležni saborski Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu raspravljao čak dva puta, od čega jednom na tematskoj sjednici, i tom je prigodom ministrica kulture i medija Nina Koržinek Obuljen najavila osnivanje posebnog povjerenstva koje bi sve trebalo istražiti, no to se - prema zasad javnosti dostupnim informacijama - još uvijek nije dogodilo.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI