Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > Cijela glazbena struka stala uz zviždače iz HNK Zagreb

Cijela glazbena struka stala uz zviždače iz HNK Zagreb

Nakon podrške Hrvatskog društva glazbenih umjetnika i Hrvatske udruge orkestralnih i komornih umjetnika, danas je uz zviždače stao i UNISON - Hrvatski glazbeni savez, kao krovni savez glazbenih udruga u Hrvatskoj.
Share on facebook
Share on twitter

Pismo UNISON-a prenosimo u cijelosti.

***

Unison -Hrvatski glazbeni savez, kao krovni savez glazbenih udruga u Hrvatskoj, čiji su osnivači Hrvatsko društvo skladatelja(HDS), Hrvatska glazbena unija(HGU), Hrvatska udruga istaknutih glazbenika(HUIG), Hrvatska udruga orkestralnih i komornih umjetnika(HUOKU) i Hrvatska udruga za zaštitu izvođačkih prava(HUZIP), na Upravnom odboru koji se održao 15. prosinca 2020. godine podržao je dopis HUOKU-a naslovljen na Ministarstvo kulture i medija.

Sa zabrinutošću smo pročitali sve elemente u dopisu, u kojem je navedeno da se veći broj zaposlenika HNK Zagreb, a ujedno i članova HUOKU-a, zbog neadekvatne primjene zaštitnih mjera, u proteklom razdoblju na radnom mjestu zarazio virusom COVID-19.

Pridružujemo se podršci zaposlenicima Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu u njihovom zahtjevu da se utvrde sve relevantne činjenice vezane uz provođenje mjera koje je donio Nacionalni stožer Civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske

Dopis Unison 16.12.2020.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI