Naslovnica > PREDSTAVE > Nepoznata iz Seine

Nepoznata iz Seine

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Tragikomedija Ödöna von Horvátha začinjena autorskom glazbom banda Porto Morto u režiji Rajne Racz.

Nepoznata iz Seine je tragikomedija Ödöna von Horvátha o ljudima s ruba društva. To su oni koji u vama izazivaju nelagodu pa sklanjate pogled, okrećete glavu, produžujete korak jer vas izbacuju iz komfora vaše svakodnevnice: siromasi, kockari, pijanci, prosjaci, ulični huligani, probisvijeti. Priča je to o jednom velegradu s previše zvijezda i previše osamljenih ljudi koji jedva spajaju kraj s krajem, a čija ideja ljubavi često sklizne u nasilje.

U ovoj predstavi samoubojstvo postaje crtica kojoj se društvo ruga, iako svi o njemu razmišljaju, a pokušaj bliskosti i ljubavi izmiče iz straha da jedni pred drugima budu ranjivi. To je predstava o ljudima kojima nikada ništa ne polazi za rukom, koji ne poznaju razliku između stvarnosti i igre, koji nemaju što za jesti, pa onda piju, kojima se nasilje i krađa čine neizbježnima za uspjeh. Iako, u svojoj suštini, to je predstava o ljubavi i jednoj ili dvije smrti.

Posebnost je predstave da u njoj popularni band Porto Morto izvodi uživo autorsku, još neizvođenu glazbu, koja tako postaje autentičan zvuk velegrada u kojem se ista zbiva.

 

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter