Naslovnica > BLOG > Upute za nuždu u blizini HNK Zagreb

Upute za nuždu u blizini HNK Zagreb

Vjerovali ili ne, javni toalet nalazi se na točno dvije minuta hoda od HNK u Zagrebu. To je ova zelena zgrada. A za svaki slučaj imamo i mapu.
Share on facebook
Share on twitter

Posljednjih se dana digla velika medijska bura oko posljedica cjelonoćnih tuluma ispred Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, a navodno kao reakcija na status što ga je s pripadajućom galerijom fotografija objavio jedan od članova opernog ansambla te kuće Kristijan Beluhan.

Osim grafita i goleme količine smeća, iz fotografija je razvidno i kako su partijaneri koji se oko središnjeg nacionalnog teatra noću okupljaju još od početka koronakrize, trg pretvorili i u veliki javni toalet.

Doduše, Beluhan je vrlo sličan status s jednako eksplicitnim fotografijama objavio prvi put još u lipnju, no tada mediji - valjda na valu krilatice 'Pobijedili smo koronu' - nisu našli za shodno od njih napraviti veliku priču.

Pitanje je bi li se to dogodilo i ovih dana da brojka zaraženih galopirajuće ne raste, a cjelonoćne zabave oko HNK ne postaju sve veća javnozdravstvena ugroza.

Bilo kako bilo, o vandalizmu oko teatra nema tko nije iznio mišljenje, savjet i uputu, od toga da trg treba češće i revnije čistiti do toga da na njega (opet) treba dopremiti veći broj prenosnih toaleta, pa je posve besmisleno da se i mi uključujemo u tu bizarnu diskusiju.

No, moramo primjetiti da nitko, ali baš nitko nije napomenuo kako se već desetljećima javni toalet nalazi na jedva dvije minute hoda od zagrebačkog HNK.

Možda ljudi ne znaju, vrag će ga znati.

Zato smo evo mi odlučili pomoći.

To vam je ona zelena zgrada na naslovnoj fotografiji ovog teksta.

Ako vam ni to ne pomaže, evo i mape. I sve to na dan kad obilježavamo 125 godina otvaranja zgrade HNK u Zagrebu.

Nema na čemu.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE