Naslovnica > ARHIVA FELJTONA > Sezona 2020/2021: Kerempuh

Sezona 2020/2021: Kerempuh

Od pet premijernih naslova čak su četiri praizvedbe hrvatskih autora, te jedan klasik.
Share on facebook
Share on twitter

Najavu sezone prenosimo u cijelosti.

***

Dramaturginja Dora Delbianco najavila je predstavu Umri ženski Marine Vujčić u režiji Rajka Minkovića, čija praizvedba će se održati 10. listopada 2020., opisavši ju kao bogati dramski tekst sazdan od mnoštva snažnih ženskih likova. U ovoj arhetipskoj priči tri sestre utiru svoj ljubavni put kroz bol, razočaranja i vječnu sjenku njihove majke.

Slijedi praizvedba predstave Predsjednici&ca, po tekstu Ivice Ivaniševića i Tarika Filipovića, koji potpisuje i režiju, planirana za 24. listopada 2020. Tekst radnog naslova “Pretposljednja večera” Filipović je opisao kao političku satiru, u kojoj se svi dosadašnji hrvatski predsjednici – Josipović, Mesić, Tuđman i Tito – okupljaju u stanu predsjednice Kolinde kako bi udruženim snagama, a vođeni bogatim političkim iskustvom, pronašli recept za spas zabrinjavajuće hrvatske situacije.

Autorski projekt Filipa Jurjevića, Marina Lisjaka i Marine Pejnović Teorija zavjere, koji se bavi sve rasprostranjenijim i sve raznolikijim oblicima teorija zavjere, premijerno će se u Kerempuhu izvesti 7. studenog 2020. S ciljem da iskoristi dosad previđeni satirični potencijal ova predstava uspostavlja galeriju raznovrsnih likova koji propitkuje načine na koji se poluprovjerene i opskurne informacije u društvu fiksiraju kao nepobitne činjenice s dalekosežnim učincima.

Još jedan autorski projekt Hrvatski put ka sreći Bobe Jelčića, premijerno planiran za 21. studenog 2020., dramaturginja Dina Vukelić najavila je kao transgeneracijski prikaz ulančanih sudbina članova jedne obitelji u turbulentnim vremenima u kojima se svaka politička promjena neupitno odražava na njihova napregnuta emotivna stanja, intimne odluke i unutarnje konflikte.

Kao posljednji premijerni naslov tekuće kalendarske godine najavljen je Moliereov Škrtac, u adaptaciji Tomislava Zajeca, kojeg će 19. prosinca 2020. postaviti redateljica Dora Ruždjak Podolski, kojoj je ova prva režija u kazalištu Kerempuh. Univerzalni problemi lakomosti, škrtosti te ekonomskih trzavica, koje se neizbježno isprepleću s privatnom sferom pojedinca, načeti su kroz tipski lik škrca, a u suvremenoj će preradi postati još prepoznatljiviji i bliži Kerempuhovoj publici.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE