Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Tedi Lušetić ipak neće biti ravnatelj Komedije

Tedi Lušetić ipak neće biti ravnatelj Komedije

Na danas završenoj, maratonskoj 34. sjednici zagrebačke Gradske skupštine, Tedi Lušetić ipak nije imenovan ravnateljem Gradskog kazališta Komedija.
Share on facebook
Share on twitter

Punih mjesec dana, od 9. lipnja do danas, trajala je 34. sjednica zagrebačke Gradske skupštine. Što zbog izbora, što zbog raznoraznih političkih manevara, vladajuća koalicija - stranke Milana Bendića i HDZ-a - tek su je danas uspjeli privesti kraju.

No, maratonskom trajanju usprkos, vladajućima nije uspjelo prograti jedan od najkontroverznijih kadrovskih prijedloga u zagrebačkoj kulturi proteklih godina: Tedi Lušetić,  naime, nije imenovan ravnateljem Komedije.

Protiv imenovanja tog optuženika u aferi Bundefest na čelo najvećeg i najskupljeg zagrebačkog grdaskog teatra glasala je - očekivano - oporba, no ostao je i bez dovoljne podrške HDZ-ovih zastupnika.

Podsjetimo, ovo je već drugi put da Lušetić pokušava doći na čelo kazališta u kojemu je svojevremeno bio zaposlen kao klarinetist prije no što je zahvaljujući političkom angažmanu kratko i krajnje neuspješno vodio Pula Film Festival, e da bi se potom 'udomio' u zagrebačkog Gradskom uredu za kulturu, obrazovanje i sport.

Oporba je, uz ine problematične stvake iz Lušetićeve biografije posebno isticala činjenicu da na natječaju nije tražena potvrda o nekažanjavanju, a kakva je - primjerice - potrebna ukoliko želite postati portir ili čistačica u nekoja gradskoj ustanovi. Razlog za to je jednostavan - Lušetić takvu potvrdu ne bi mogao dobiti.

Kazalište Komedija, inače značajno oštećeno u nedavnom potresu, tako do daljnjega ostaje bez ravnatelja u punom mandatu, pa će ga do raspleta nekog novog natječaja nastaviti voditi vršitelj dužnosti, glumac i član ansambla te kuće - Damir Lončar.

 

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI