Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > 21. Festival plesa i neverbalnog kazališta

21. Festival plesa i neverbalnog kazališta

Dvadeset i prvo izdanje Festivala plesa i neverbalnog kazališta održat će se ove godine od 24. do 26. srpnja.
Share on facebook
Share on twitter

Unatoč i usprkos svim izazovima ovog vremena, dvadeset i prvo izdanje Festivala u ponešto izmijenjenom izdanju održat će se i ove godine.

Festival će otvoriti predstava Prostor za revoluciju BITEF plesne kompanije iz Srbije, a tijekom tri festivalska dana na poznatim lokacijama – u Kaštelu Grimani te na gradskoj Placi pratit ćemo program umjetnika iz Belgije, Španjolske, Italije, Francuske i Hrvatske.

Po prvi puta domaćoj će se publici predstaviti katalonska koreografkinja Roser López Espinosa s predstavom TRAMA, a u sklopu selekcije Top 20 Aerowaves umjetnika u posljednje dvije sezone gledati ćemo HARLEKING autorskog dvojca Enrica & Ginevre, BEAT - I just wish to feel you belgijskog DOPE kolektiva te duet za muškarca i dijete DES GESTES BLANCS Sylvaina Bouilleta i Luciena Reynesa.

Na festivalu će se premijerno izvesti i predstava Legenda o panici pulske autorice Aleksandre Mišić, a koja nastaje u sklopu projekta Nevidljiva Savičenta prevođenje tradicije u suvremenu kulturu.

Ovogodišnji vizualni identitet povjeren je svestranim umjetnicima, Matiji i Mauru Ferlin iz Savičente, a kako kažu organizatori, ovom prilikom valja ponoviti i Matijine riječi zapisane povodom Svjetskog dana plesa: Ples je navikao na krize. Ples je neprestano u borbi da se održi u nimalo lakim uvjetima rada na izvedbenoj sceni. I upravo su upornost i žilavost ono što kao ljudska bića dijelimo s plesom.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI