Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > Večeras premijerno: Lica u izolaciji

Večeras premijerno: Lica u izolaciji

Kako kazalište transponirati na internet? Odgovor će točno u 19 sati, uživo i online, pokušati ponuditi istraživački projekt braće Eldan u režiji Dražena Krešića i produkciji HNK Varaždin i UO Gllugl. [VIDEO]
Share on facebook
Share on twitter

"Internet je postao novo društveno igralište, tamo se nalazimo, tamo izmjenjujemo iskustva, tamo se družimo i igramo. Ako se tamo igramo, onda to znači da se tamo definitivno može igrati i kazalište. Pitanja je puno i različite su prirode, ali smatramo da prethodno navedena pretpostavka snažno sugerira da u tom prostoru ima mjesta i za kazalište. Ono što trebamo saznati je kako tamo doći i kako tamo napraviti kazalište?", stoji među inim, u najavi večerašnje online premijere projekta Lica u izolaciji, a koji istražuje granice kazališta i poziciju kazalištaraca u vremenima društvenih restrikcija uzrokovanih pandemijom koronavirusa.

Nastala prema konceptu Filipa i Nikše Eldana, a u režiji Dražena Krešića, Lica neće biti snimka izvedbe uživo, nego pokušaj da se live streaming tehnologija i platforme osmišljene prvenstveno za korporativno korištenje (zoom, skype i slično) iskoriste kao sredstva za kreiranje nekog novog oblika kazališne izvedbe.

"Lica u izolaciji uzima poznate dramske likove i glumce u novonastaloj globalnoj situaciji te ih zajedno vodi na to novo digitalno igralište. Želimo saznati kako se glumci nose sami sa sobom, kako se lica nose u ovim okolnostima i kako ih opet možemo povezati s publikom da dobiju svoj puni smisao.", navode autori.

Projekt okuplja pozamašan broj suradnika, među inim i u želji da kazališnim radnicima koji spadaju u skupinu honoraraca/paušalca kojima je protupandemijskim mjerama doslovno ugrožena egzistencija, omogući nastavak rada i privređivanja, ali istovremeno i istraživanja.

Lica u izolaciji od 19 sati možete pratiti na YouTubeu, odnosno ovdje:

https://youtu.be/Qlb0wWFgWdA

Autorski tim

Dramaturg: Patrik Gregurec
Redateljski tim: Dražen Krešić, Filip Eldan, Nikša Eldan
Direktor fotografije: Damir Chytil
Skladatelj: Petar Eldan
Kostimografkinja: Žarka Krpan
Dizajn plakata i programske knjižice: Matilda Lepoglavec

Glumci:
Hana Hegedušić
Tena Torjanac
Hana Kunić
Ivana Zanjko
Sara Ipša
Katarina Arbanas
Zvonko Zečević
Robert Plemić
Beti Lučić
Zdenko Brlek
Filip Eldan
Nikša Eldan

 

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE