Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > Večeras premijerno: Lica u izolaciji

Večeras premijerno: Lica u izolaciji

Kako kazalište transponirati na internet? Odgovor će točno u 19 sati, uživo i online, pokušati ponuditi istraživački projekt braće Eldan u režiji Dražena Krešića i produkciji HNK Varaždin i UO Gllugl. [VIDEO]

"Internet je postao novo društveno igralište, tamo se nalazimo, tamo izmjenjujemo iskustva, tamo se družimo i igramo. Ako se tamo igramo, onda to znači da se tamo definitivno može igrati i kazalište. Pitanja je puno i različite su prirode, ali smatramo da prethodno navedena pretpostavka snažno sugerira da u tom prostoru ima mjesta i za kazalište. Ono što trebamo saznati je kako tamo doći i kako tamo napraviti kazalište?", stoji među inim, u najavi večerašnje online premijere projekta Lica u izolaciji, a koji istražuje granice kazališta i poziciju kazalištaraca u vremenima društvenih restrikcija uzrokovanih pandemijom koronavirusa.

Nastala prema konceptu Filipa i Nikše Eldana, a u režiji Dražena Krešića, Lica neće biti snimka izvedbe uživo, nego pokušaj da se live streaming tehnologija i platforme osmišljene prvenstveno za korporativno korištenje (zoom, skype i slično) iskoriste kao sredstva za kreiranje nekog novog oblika kazališne izvedbe.

"Lica u izolaciji uzima poznate dramske likove i glumce u novonastaloj globalnoj situaciji te ih zajedno vodi na to novo digitalno igralište. Želimo saznati kako se glumci nose sami sa sobom, kako se lica nose u ovim okolnostima i kako ih opet možemo povezati s publikom da dobiju svoj puni smisao.", navode autori.

Projekt okuplja pozamašan broj suradnika, među inim i u želji da kazališnim radnicima koji spadaju u skupinu honoraraca/paušalca kojima je protupandemijskim mjerama doslovno ugrožena egzistencija, omogući nastavak rada i privređivanja, ali istovremeno i istraživanja.

Lica u izolaciji od 19 sati možete pratiti na YouTubeu, odnosno ovdje:

https://youtu.be/Qlb0wWFgWdA

Autorski tim

Dramaturg: Patrik Gregurec
Redateljski tim: Dražen Krešić, Filip Eldan, Nikša Eldan
Direktor fotografije: Damir Chytil
Skladatelj: Petar Eldan
Kostimografkinja: Žarka Krpan
Dizajn plakata i programske knjižice: Matilda Lepoglavec

Glumci:
Hana Hegedušić
Tena Torjanac
Hana Kunić
Ivana Zanjko
Sara Ipša
Katarina Arbanas
Zvonko Zečević
Robert Plemić
Beti Lučić
Zdenko Brlek
Filip Eldan
Nikša Eldan

 

Odgovori

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE