Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Skupštinski odbori protiv imenovanja Lušetića ravnateljem Komedije

Skupštinski odbori protiv imenovanja Lušetića ravnateljem Komedije

Dva od tri nadležna odbora zagrebačke Gradske skupštine glasala su protiv imenovanja Tedija Lušetiće ravnateljam Gradskog kazališta Komedija. [DOKUMENTI]
Share on facebook
Share on twitter

Iznimno problematična odluka Kazališnog vijeća Komedije da na natječaju koji se odvijao u posve neregularnim uvjetima za ravnatelja kazališta predloži Tedija Lušetića, naći će se idućeg tjedna na dnevnom redu zagrebačke Gradske skupštine.

No, prije no što se o tome na plenarnoj sjednici izjasne zastupnici, svoje su mišljenje o potencijalnom imenovanja dala su ovog tjedna tri  nadležna skupštinska odbora.

Odbor za imenovanja prijedlog je podržao, no protiv su bili Odbor za kulturu i Odbor za kontrolu.

Dapače, Odbor za kontrolu je u raspravi od Kazališnog vijeća Zagrebačkog gradskog kazališta "Komedija" zatražio da do 34. sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba, koja je sazvana za 9. lipnja 2020., dostavi natječaj za imenovanje prethodnog ravnatelja Zagrebačkog gradskog kazališta "Komedija" te podatke o pojedinačnom izjašnjavanju članova Kazališnog vijeća o kandidatima za ravnatelja.

Odbor je također u raspravi od gradonačelnika Grada Zagreba zatražio da do 34. sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba, koja je sazvana za 9. lipnja 2020., dostavi izvješće o natječajima za imenovanja ravnatelja ustanova kulture Grada Zagreba u 2018., 2019. i 2020. u kojima je tražena potvrda o nekažnjavanju kandidata ili da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak.

Podsjetimo, Tedi Lušetić, još uvijek aktualni zaposlenik Gradskog ureda za kulturu te kandidat za ravnatelja Komedije, istovremeno je i optuženik u aferi Bundefkest. Budući je gradska oporba jasno dala do znanja da njegovo imenovanje neće podržati, presudni će u konačnici biti glasovi HZD-a.

 

05 Dopis odbora za izbor i imenovanja
09 Izvješće odbora za kulturu
08 Izvješće odbora za kontrolu
ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE