Naslovnica > VIJESTI > PLES > Nagrade Platforme

Nagrade Platforme

U nedjelju 27. rujna u Histrionskom domu proglašeni su pobjednici 10. Platforme mladih koreografa.
Share on facebook
Share on twitter

Deseta Platforma mladih koreografa zatvorena je u nedjelju 27. rujna gostovanjem predstave 'Compact converastion' Björna Säfstena u Histrionskom domu te gostovanjem predstave 'dance(1)' Rosalind Crisp u Tvornici Jedinstvo.

Na završnoj večeri Platforme dodijeljena je i tradicionalna nagrada najperspektivnijim mladim koreografima. Članovi stručnog žirija; Silvija Marczhig, Ksenija Zec i Damir Klemenić, dodijelili su nagradu Dariji Doždor i Ani Mrak za predstavu Redrum sessions. Nagrada predstavlja gostovanje na plesnom festivalu Almada u Portugalu, a u ime Darije Doždor i Ane Mrak preuzela ju je Nensi Ukrainczyk. Prema izbornim kriterijima Platforme mladih koreografa članovi komisije odlučili su da nagrađena predstava zadovoljava sve koreografske aspekte, od dramaturški dosljedne provedbe i visoke izvedbene razine do dojmljive produkcijske opremljenosti i realizacije.

***

Deseta Platforma mladih koreografa održavala se od 18. do 27. rujna. Ugostila je više od stotinu umjetnika, te ukupno 21 predstavu, od čega osam inozemnih.

Najavljene su brojne koprodukcije i gostovanja hrvatskih umjetnika na plesnim festivalima u Francuskoj Les Reperages, Danse a Lille, na Cipru Nicosia Dance Festival, u Luksemburgu Danz Festival Letzebuerg, u Sloveniji, Bunker i Drugajanje festival, u Nizozemskoj Daswerkplaats Amsterdam te gostovanja u okviru projekata Lokomotiva, Nomad Dance Academy i Brain Store Project iz Bugarske.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI