Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > In memoriam Vladimir Kranjčević (1936-2020)

In memoriam Vladimir Kranjčević (1936-2020)

U posebnoj emisiji ciklusa Oda-birano, poslušajte ulomke razgovora iz 2013. godine kada je primio nagradu Porin za životno djelo, te iz godine 2017. nakon što se nizom koncerata oprostio od svoje aktivne glazbeničke karijere.

Nemjerljiv trag u ukupnosti hrvatske glazbe i kulture ostavio je dirigent i pedagog Vladimir Kranjčević koji je preminuo u 84. godini ove nedjelje. Upravo njemu urednica na HRvatskom radiju, Iva Lovrec Štefanović, posvetila je današnje posebno izdanje emisije O-da-birano.

Službena najava kaže: "Tragovi njegovih glazbenih ostvarenja ostaju ponajprije na brojnim snimkama, objavljenim nosačima zvuka, ali u glazbeničkim karijerama u kojima je sudjelovao kao pedagog ili poticatelj. U posebnoj emisiji ciklusa Oda-birano, u spomen na dragog maestra donosimo ulomke razgovora iz 2013. godine kada je primio nagradu Porin za životno djelo, te iz godine 2017. nakon što se nizom koncerata oprostio od svoje aktivne glazbeničke karijere. Doznat ćemo detalje o samim početcima njegovih susreta s glazbom, te o tome zašto je odlučio zatvoriti svoju knjigu nastupa."

Emisiju na prvom programu HRvatskog radij amožete poslušati 11.02.2020 18:15, a nakon toga i u slušaonici ovdje.

Komemoracija za maestra Kranjčevića održat će se u srijedu 12. veljače s početkom u 15 sati u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu.

Odgovori

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE