Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > HNK u Zagrebu (opet) ostalo bez gotovo 3% zaposlenih

HNK u Zagrebu (opet) ostalo bez gotovo 3% zaposlenih

Mjesec dana ranije nego lani, u središnjem nacionalnom teataru opet se zbiva egzodus zaposlenika.
Share on facebook
Share on twitter

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu objavilo je danas oglase za čak 14 radnih mjesta, odnosno gotovo 3% svih koja uopće postoje u toj kući. Traže svašta: od prve violine do skladištara obuće, a oglase možete provjeriti ovdje.

Gotovo identična situacija zbila se i lani, ali doduše nešto kasnije u sezoni, točnije 26. studenoga.

Doduše u ovom novom valu potrage za radnicima većina oglasa ne odnosi se na rukovodeća mjesta pojedinih službi, no to situaciju ne čini manje zabrinjavajućom.

Dapače, neki od oglasa poput onih za vlasuljara/vlasuljarku ili voditelja kazališne bravarije, te kostimere/garderobijere višekratno se ponavljaju, a posebno je zanimljiva situacija s iznimno važnim mjestom voditelja / voditeljice scenske proizvodnje za koje oglas u manje ili više pravilnim razmacima ponavlja još od svibnja prošle godine. Dapače, na nedavno završenom natječaju za upravo to radno mjesto zaposlena je jedna osoba, e da bi kazališne službe naknadno ustanovile kako ista nema traženu stručnu spremu, pa se natječaj opet ponavlja.

Središnji nacionalni teatar očito ima ozbiljnih problema s fluktuacijom zaposlenika, pa je možda i to bio jedan od razloga hitne intervencije koju su u toj kući prije par dana imali zagrebački vatrogasci.

Naime, zbog navodnog tehničkog kvara, dio scenografije umalo je 21. listopada pao na pozornicu Hrvatskog narodnog kazališta i to uoči generalne probe, pa su u pomoć pozvani vatrogasci koji su pomogli osigurati teret i sigurno ga spustiti na pozornicu. O cijelom incidentu javnost nije izvjestilo kazalište, već sami vatrogasci na svojoj Facebook stranici.

Doda li svemu ovome činjenica s nerazjašnjenom dinamikom i zakonitošću radova na uklanjanju azbesta, te sudske tužbe intendantice protiv pojedinih zaposlenika kao i učestale optužbe za mobbing, nema nikakve dvojbe da središnji nacionalni teatar ima ozbiljnih problema.

Tko je za njih kriv tema je raspravu u kojoj, nažalost, ni ovaj put nismu uspjeli dobiti odgovor uprave HNK.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI