Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Traži se radio-drama

Traži se radio-drama

Dijele se dvije nagrade od 2500 funti, plus putovanje u London, a rok za prijave je 31. siječnja 2020.
Share on facebook
Share on twitter

The International Radio Playwriting Competition kojeg organiziraju BBC World Service i British Council, nudi jedinstvenu priliku dramatičarima da njihove radio drame čuju milijuni slušatelja BBC World Servicea diljem svijeta.

Prijaviti se možete bez obzira na to jeste li već etablirani autor ili pak debitant, kao i bez obzira na to što je tema vaše drame. Važno je samo da ista traje najviše 53 minute.

Ove godine dodjeljuju se dvije prve nagrade, i to za dramu autora kojem je engleski materinji jezik i onog kojem nije, a oba dobitnika bit će nagrađena s £2,500, putovanjem u London na ceremoniju dodjele nagrada i snimanje njihove drame prije no što ista bude emitirana.

Prošle godine na natječaj je pristiglo više od 1,500 prijava iz 112 zemalja, a u uži izbor ušli su radovi autori iz Zimbabwea, SAD, Trinidada i Tobaga, Australije, Malezije, Egipta, Kosova, Islanda i Rusije.

Što je nagrada?

Radio drame dva dobitnika bit će snimljene i emitirane u programu BBC World Service. Autori će također dobiti novčanu nagradu od po £2,500 i plaćen put u London (uključujući i troškove smještaja za jednu osobu), kako bi nazočili ceremoniji dodjele nagrada. Ove godine dodijelit će se i posebna nagrada u spomen na pisca  Georgija Markova, a za najpotentniji rad iz užeg izbora.

Tko se može prijaviti?

Na International Radio Playwriting Competition 2020 prijaviti se mogu svi koji će najkasnije 31. siječnja 2020. napuniti 18 godina, ako nisu rezidenti Ujedinjenog Kraljevstva. Postoje dvije kategorije za prijavu - jedna za autore kojima je engleski materinji jezik, i druga za one kojima nije. BBC zadržava pravo tražiti dokaze za prijave iz druge kategorije.

Sva pravila natječaja pronaći ćete ovdje.

Kako se prijaviti?

Prijavitelji bi trebali napisati radio-dramu u trajanju od cca 53 minute na temu po vlastitom izboru. Drama mora većim dijelom ili u cijelosti biti napisana na engleskom jeziku. Rukopis, uz kratki sinopsis (ne dulji od 400 riječi) u kojem se ukratko opisuje predmet radio-drame možete prijaviti

Prijavi je potrebno priložiti i prijavnicu koju možete preuzeti ovdje.

Dodatne informacije pronaći ćete ovdje.

Koji je rok za prijave?

Natječaj se zaključuje 31. siječnja 2020.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI