Naslovnica > PREDSTAVE > Zaljubljeni Shakespeare

Zaljubljeni Shakespeare

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA: ,
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Proslavljena britanska filmska komedija u Hrvatsku stiže preko Češke.

Iznimno popularan filmski naslov Shakespeare in Love iliti Zaljubljeni Shakespeare iz 1998. koji uspješno kombinira komediju i izmišljenu romansu ponajvećeg dramatičara svih vremena, za pozornicu je 2014. adaptirao Lee Hall koji je slično već uspješno napravio i s hitom Billy Elliot, o čemu smo vam detaljno pisali ovdje.

Priča je to o ljubavnoj aferi čuvenog dramskog pisca u vrijeme kada je pisao Romea i Juliju. Iako izmišljena, obiluje brojnim referencama na mnoge Shakespearove drame, a nekoliko je likova utemeljeno na njegovim stvarnim suvremenicima.

Na audiciju za Rome u Shakespearovoj kazališnoj družini javi se mladić po imenu Thomas Kent kojem slavni bard povjerava naslovnu ulogu, ne sluteći da je ispod maske dječaka djevojka Viola, inače strastvena obožavateljica teatra i njegovih djela, želeći se okušati u tada za djevojke zabranjenom glumačkom zanimanju i približiti obožavanom autoru...

Predstavu u koprodukciji zagrebačke Komedije i HNK u Varaždinu režira Stanislav Slovák, koji je zapravo u Hrvatsku preslio produkciju što ju je sa svojim suradnicima postavio u Městské divadlo Brno.

 

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE