Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Zrinka Cvitešić se vraća u London u velikom stilu

Zrinka Cvitešić se vraća u London u velikom stilu

Pet godina nakon što je osvojila Oliviera, Zrinka Cvitešić se trijumfalno vraća na londonsku kazališnu scenu i to uz bok Zoë Wanamaker u predstavi Nicholasa Hytnera.
Share on facebook
Share on twitter

Tijekom ozbiljne međunarodne političke krize u kojoj se njihovi supruzi sukobljavaju, prve dame Francuske i Amerike zatiču se same u nekoj sporednoj prostoriji. Jesu li prijateljice ili neprijateljice? Mogu li, s obzirom na visinu uloga, vjerovati jedna drugoj, ali i vlastitim supruzima?

Kratki je to sadržaj drame Two Ladies, novog dramskog teksta hvaljene irske autorice Nancy Harris, kojim će londonski Bridge Theatre započeti iduću sezonu. Naslovne uloge zaigrat će Zrinka Cvitešić i Zoë Wanamaker,  a predstavu će režirati vlasnik tog novog londonskog teatra, ujedno i jedan od najcjenjenijih živućih britanskih redatelja - Nicholas Hytner!

Cvitešić se tako u velikom stilu vraća na londonske kazališne daske nakon što je za ulogu u mjuziklu Once 2014. osvojila nagradu Lawrence Olivier! Naime, Nicholas Hytner sasvim je sigurno jedna od najvećih zvijezda britanskog teatra, a Bridge u partnerstvu s Nickom Starrom otvorio je nakon što su u tandemu, kao poslovni i umjetnički ravnatelji, punih 12 godina vodili National Theatre u njegovoj zlatnoj eri.

Cvitešić će u predstavi igrati prvu damu SAD, dok će njezinu francusku inačicu igrati proslavljena Zoë Wanamaker, dvostruka dobitnica nagrade Olivier, za koju je bila nominirana čak devet puta, a za nagradu Tony - četiri. Podjednako cijenjena kao kazališta, filmska i TV glumica, široj je javnosti najpoznatija po ulogama u serijalima Poirot i Mr Selfridge ili filmovima kao što su My Week with Marilyn, It’s a Wonderful Afterlife, Wilde i Harry Potter and the Philosopher’s Stone. Uz brojna druga priznanja, Wanamaker je 2001. godine dobila i tutulu Commander of the Order of the British Empire za zasluge u dramskom stvaralaštvu.

Predstava u Bridge teatru s 900 mjesta u gledalištu pretpremijerno igrati od 14. rujna, premijera je zakazana za 25. rujna, a igrati će samo 6 tjedana - do 26. listopada. Ulaznice će u prodaji za široku javnost (dakle - ne samo pretplatnike), biti od 5. lipnja ovdje.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI