Naslovnica > PREDSTAVE > Stela, poplava

Stela, poplava

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Praizvedbu Držićem nagrađenog teksta Dina Pešuta potpisuje Selma Spahić.

Dramaturg, dramatičar i romanopisac Dino Pešut, nagradu "Marin Držić" dobio je čak pet puta, pretposljednji za Stelu, poplavu.

U obrazloženju Nagrade zapisano je: "Tekst tamne vitalnosti i snažnih žudnji, "Stela, poplava" posveta je kazalištu i glumicama, dramska elegija o usamljenosti i izmještenosti, o pogrešnim odabirima i potrazi za identitetom. Hotelska soba i lica koja se u njoj spotiču i udaraju jedna o druge, odbijajući se od nemogućnosti ili nesposobnosti da vole i budu voljena, da se ogriju, dovoljni su za niz strastvenih sukoba čiji sudionici poput boksača "gube dah i ne predaju se". "Stela, poplava" nadahnuta je drama, istodobno raskošna i minimalistična, grandiozna i komorna. Voda koja na njenom kraju prodire i ispire sve pred sobom, suza je i rijeka, kiša i ocean, a lica su joj, kao i svi mi, "mali mokri bogovi nasukani na obalu".

Tekst je u Gavelli trebao biti praizveden u veljači 2018. i to u režiji samog autora, no nakon niza problema u toj kući prošle sezone, od tog je angažmana odustao, a predstava je potom u sezoni 2018/2019 povjerena bosanskohercegovačkoj redateljici Selmi Spahić.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter