Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > BBC: najbolja europska radio-drama stiže iz Zagreba

BBC: najbolja europska radio-drama stiže iz Zagreba

Laureati BBC Audio Drama Awards 2019 proglašeni su proteklog vikenda, a poseban razlog za slavlje imaju hrvatski autori i Hrvatski radio.
Share on facebook
Share on twitter

Na prestižnom natjecanju BBC Audio Drama Awards 2019 u kategoriji najbolje europske radio drame pobijedila je  ona autorice  Jasne Mesarić  - Munch i Munch – diptih”. Radio drama nastala je u produkciji Dramskog programa Hrvatskog radija, a inspirirana je Krikom, slikarskim djelom Edvarda Muncha, njegovim drugim slikama, dnevnicima, pismima, ali i filozofijom Friedricha Nietzschea. U žiriju su, uz BBC, sudjelovali i članovi društva autora i pisaca Velike Britanije.

U radio drami glume Livio Badurina, Tomislav Martić, Sreten Mokrović, Lela Margitić, Alen Šalinović, Antonija Stanišić Šperanda, a vokal je Berislav Vulin. Režiju potpisuje Jasna Mesarić, glazbena urednica je Franka Meštrović, tonska majstorica Marija Pečnik Kvesić, a urednica Katja Šimunić.

Nagrađena radio-drama premijerno je emitirana 15. veljače 2018. godine u emisiji Radio atelje, na 3. programu Hrvatskog radija.

U konkurenciji za nagradu najbolje europske audio drame bile su drame iz Njemačke, Rumunjske, Češke, Švicarske, Norveške i Irske. Nagrade su osnovane 2012. godine, a cilj im je promicati važnost audio drama, bilo na internetu ili u radijskom eteru.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE