Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Što se to događa sa zaposlenicima HNK Zagreb?

Što se to događa sa zaposlenicima HNK Zagreb?

U samo jednom danu kazalište je objavilo natječaje za popunu 2.5% svih radnih mjesta u kući.
Share on facebook
Share on twitter

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu danas je objavilo oglase za čak 13 od 512 radnih mjesta u kući. To možda ne bi bilo čudno da se među otvorenim pozicijama ne nalaze i one ključne u nizu važnih sektora, poput rukovoditelja računovodstva, voditelja rasvjete, tonske i video tehnike, rukovoditelja službe pravnih i općih poslova, voditelja prijevoza i dostave...

Dapače, neki od rečenih oglasa ne pojavljuju se prvi put ove godine, pa primjerice za voditeljem prijevoza i dostave središnji nacionalni teatar traga još od ožujka.

Kad je pak u pitanju mjesto rukovoditelja računovodstva, idući zaposleni kandidat bit će - ako se ne varamo - sedma osoba na toj dužnosti u četiri godine, a kazalište je u istom razdoblju promijenilo i niz poslovnih ravnatelja.

Je li problem u nedostatku prikladnog kadra, nedovoljnoj financijskoj kompenzaciji za kompleksne poslove ili pak nečem trećem, pokušali smo saznati i od uprave samog HNK, no do zaključenja ovog teksta nismo dobili odgovor. Možda i zato jer HNK, među inim, traži i suradnika za odnose s javnošću.

Istovremeno, sve je aktivnija Facebook stranica Iza zastora HNK u Zagrebu koju vode anonimni admnistratori, a koja već neko vrijeme kontinuirano optužuje aktualnu intendanticu, Dubravku Vrgoč, za mobbing zaposlenika zbog kojeg se navodno masovno odlazi na bolovanja i daju otkazi.

Rečena je stranica objavila i dopis predsjednice Udruge mobbing Jadranke Apostolovski predsjedniku Kazališnog vijeća Dušku Ljuštini od 5. studenoga ove godine, a u kojem među inim stoji:

"...Udruzi se od 2015. do 2018. godine obratilo 17 zaposlenica i zaposlenika žaleći se na loše međuljudske odnose, odnosno na neprofesionalno i ponižavajuće ponašanje intendantice HNK u Zagrebu, gospođe Dubravke Vrgoč....

...zaposlenice i zaposlenici prijavljuju da u nekim slučajevima zbog stresa moraju zatražiti hitnu liječničku pomoć, odnosno da vozila hitne pomoći dolaze po njih na radno mjesto. Zaposlenike i zaposlenice optužuje se za dugove bivših intendanata, poziva ih se da dođu kod intendantice i poslije radnog vremena, prisutno je otresito optuživanje i omalovažavanje, nema konkretnih zadataka, intendantica donosi nepredvidive odluke i izravno prijeti otkazima...

Stoga Vas molimo da u ime svih djelatnika HNK Zagreb ispitate njihove pritužbe i omogućite im rad u uvjetima gdje neće biti ugroženo njihovo dostojanstvo."

Hoće li se i kad ovaj dopis naći na dnevnom redu Kazališnog vijeća pokušali smo doznati od njegova predsjednika, ali ni taj odgovor do zaključenja ovog teksta nismo dobili.

Nastavak, sasvim sigurno, slijedi.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI