Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > HGZ: Nestali su milijuni i čak pet klavira, ali su stigle modne revije?

HGZ: Nestali su milijuni i čak pet klavira, ali su stigle modne revije?

Objavljujemo zabrinjavajuću korespodenciju Nike Đurića s Nadzornim odborom i Časnim sudom HGZ. [DOKUMENTI]
Share on facebook
Share on twitter

Niko Đurić, čovjek koji tvrdi da je ravnatelj Hrvatskog glazbenog zavoda zbog čega je vrata istog zaključao za javnost 19. studenoga, te istovremeno čovjek za kojeg Ravnateljstvo, Nadzorni odbor i Časni sud tvrde da je razriješen dužnosti, uputio je danas akreditiranim (!) novinarima poziv na 'konferenciju za novinstvo', a koja će se održati u HGZ, odnosno tamošnjoj Maloj dvorani, 22.11.2018. godine.

Pozivu je priložio i prepisku s Nadzornim odborom i Časnim sudom HGZ, u kojoj iznosi teške optužbe o otuđivanju sredstava i imovine i to u milijunskim iznosima, članove Ravnateljstva optužuje za sukob interesa, nerad, nemar, neplaćanje računa i - tako redom.

Pri tome, Đurić vrlo osebujnim stilom docira u službenim dopisima, propisuje kako ga se ima titulirati i arbitrira sukob u kojemu je zainteresirana stranka.

No, nigdje u dokumentima koje donosimo u nastavku, Đurić ne spominje eventualne krivične i ine prijave nadležnim tijelima zbog navodnih otuđenja, kao ni bilo koje druge postupke koji bi sankcionirali činjenicu da se HGZ zbog navodno nesavjesnog poslovanja nalazi pred gašenjem.

Umjesto toga, Đurić se hvali sklopljenim 'poslovima', premda je temelj rada HGZ amaterizam, a posebno je - čini se - ponosan na kupovinu nekoliko reflektora zbog kojih sad u HGZ može udomljavati - modne revije.

181011 dopis nadzornog odbora
181024 odgovor nadzornom odboru
181113 dopis nadzornog odbora
181114 odgovor casnom sudu
181114 odgovor nadzornom odboru
181115 odluka o iskljucenju clanova

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI