Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Poziv kazalištima za prijavu predstava za 29. Marulićeve dane

Poziv kazalištima za prijavu predstava za 29. Marulićeve dane

Ravnatelj Festivala hrvatske drame Marulićevi dani i vršitelj dužnosti intendanta Hrvatskog narodnog kazališta Split Goran Golovko uputio je poziv kazalištima da prijave predstave za sudjelovanje na 29. izdanju Festivala koji će se održati u Splitu od 23 - 30. travnja 2019.
Share on facebook
Share on twitter

Cjelokupni tekst poziva objavljujemo u nastavku.

***

U skladu s odredbama Pravilnika o statusu, ustrojstvu i financiranju Festivala hrvatske drame "Marulićevi dani", Festival 29. Marulićevi dani bit će održan u vremenu od 23. do 30. travnja 2019. (čl. 8 Pravilnika), a izbornica Festivala i ove je godine dr.art Mira Muhoberac.

U skladu s odredbama Pravilnika:

- kazališta mogu prijaviti neograničen broj predstava hrvatskih autora koje su premijerno izvedene nakon 1. siječnja 2018. godine, a prije 31. prosinca 2018. odnosno u kalendarskoj godini u kojoj je održan prethodni festival.

- krajnji rok za prijave predstava je 1. prosinca 2018. godine.

- za predstave koje su već izvedene uz prijavu treba priložiti knjižicu i DVD predstave, dok za predstave kojih je premijera planirana i bit će izvedene  do 31. prosinca 2018. treba navesti datum i mjesto izvedbe te u slučaju promjene termina pravodobno izvijestiti HNK Split i izbornika Festivala.

- organizator i realizator Festivala, Hrvatsko narodno kazalište Split, za sve ansamble izabranih predstava koje će biti izvedene u službenoj konkurenciji na Festivalu, osigurava dvodnevni hotelski smještaj u punom pansionu. HNK Split kao organizator osigurava i daje svu tehničku podršku pripremi proba i izvedbi predstava na Festivalu u okvirima kadrovske ekipiranosti HNK Split. Tehnička podrška ne uključuje najam ili kupovinu dodatne opreme, dijelova scenografije ili kostima za izvedbe ili angažiranje dodatnog tehničkog osoblja.

Podnošenjem prijave predstave/a za Festival, kazališta potvrđuju da prihvaćaju navedene uvjete.

U cilju pravodobne pripreme i dolaska izbornika na predstavu, uz prijavu dostaviti termine premijernih ili repriznih izvedbi  za one predstave za koje su  termini već utvrđeni, a naknadno za one predstave za koje će se termini kasnije utvrditi. U izravnom kontaktu s kazalištima izbornik će najaviti svoj dolazak, a naknadno i u dogovoru s kazalištima i na predstave za koje još nisu poznati  termini. Kao uvid u predstavu može poslužiti i video zapis, a sve u dogovoru s izbornikom.

Prijave s prilozima molimo dostaviti na: Hrvatsko narodno kazalište Split, s naznakom: Prijava za 29. Marulićeve dane, 21000 Split, Trg Gaje Bulata 1 i na e-mail: drama@hnk-split.hr, rina@hnk-split.hr, drama.ravnatelj@hnk-split.hr.

Svim kazalištima koja su prijavila predstave za 28. Marulićeve dane zahvaljujem i čestitam nagrađenima.

U očekivanju Vaših prijava, zahvaljujem i pozdravljam s poštovanjem.

Ravnatelj Festivala hrvatske drame Marulićevi dani, v.d. intendanta HNK Split

Goran Golovko

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE