Brodolomke

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA: ,
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Dva domaća nezavisna kazališta udružila su snage na posve neočekivanom projektu. Niz ženskih glumačkih zvijezda igra priču iz pera kolegice im Ane Maras Harmander, a sve na temu ovisnosti o alkoholizmu!
autorski tim funkcija
Ilona Cvitićkoreograf
Martin Satovićoblikovatelj svjetla
Irena Kraljićscenograf
Tea Bašićkostimograf
Robert Orhelsuradnik za video
Ana Tonković Dolenčićdramaturg
Ecija Ojdanićizvršni producent
Ana Maras Harmanderautor predloška
Sven Šestakizvršni producent
Krešimir Dolenčićredatelj
Mario Mirkovićskladatelj
Mario Mirkovićautor glazbenih aranžmana

Hana, Beba, Dinka i Mateja četiri su posve različite žene, a svaka je na svoj način primorana suočiti se s istim problemom, alkoholom. Terapija plesom koju vodi ništa manje osebujan bivši ovisnik Željko povezat će te živote u statistički gotovo nemoguću kombinaciju...

Kratki je to sadržaj predstave Brodolomke, nastale prema tekstu glumice Ane Maras Harmander , a koji je odabran na lanjskom natječaju  Ludens Teatra i Moruzgve.

Kako kaže sama Maras:

Brodolomke su dirljiva i tragikomična priča o četiri žene zarobljene na jednom mjestu. Iako različitih životnih priča, sudbina ih poveže na najneobičniji način. Stvaraju se novi životni obrasci kroz učenje o sebi, dok ih sve povezuje ovisnost. Ovisnost kao odgovor na život, kao posljedica puta kojeg su odabrale.

Zamislite samo što biste vi napravili da ste zatvoreni u četiri zida sami sa sobom? A što bi tek napravili da ste u nemogućnosti suočiti se sami sa sobom zatvoreni s još troje koji se traže? Biste li pjevali? Biste li plesali?

To naše žene rade. One u nesreći pokušavaju otkriti novi život, svojstveni put i možda promijeniti sudbinu. Je li sudbina zaista zapisana ili zaista imaš izbor? Nevjerojatne transformacije, glumačko autorstvo i vještina, ples i pjesma, duhovitost i neposrednost, jednostavnost i kompleksnost svakog ponaosob, najbolji su primjeri vrhunske izvedbene umjetnosti, u koju se gledatelj jednostavno mora zaljubiti.

Predstavu režira Krešimir Dolenčić.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE