Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Tehnika HNK Zagreb idućeg tjedna ide u prosvjed upozorenja?

Tehnika HNK Zagreb idućeg tjedna ide u prosvjed upozorenja?

Povjerenik Sindikata scenske djelatnosti HNK u Zagrebu najavljuje za idući tjedan, isti onaj u kojem počinje sezona i Festival svjetskog kazališta, prosvjed tehnike središnjeg nacionalnog teatra.
Share on facebook
Share on twitter

U ponedjeljak, 10. rujna gostovanjem predstave Vesela udovica Mađarske nacionalne Opere i Baleta trebala bi započeti nova kazališna sezona Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Par dana kasnije, točnije 15. rujna u istoj kući započinje i Festival svjetskog kazališta. A u istom tjednu i prosvjed upozorenja najavljuju i djelatnici Službe tehnike!

Potvrdio je to Večernjem listu povjerenik Sindikata scenske djelatnosti HNK Damir Kovač pojašnjavajući:

"Repertoar HNK je velik, a stanje je neodrživo. Jednostavno, tehnika ne može na dosadašnji način opskrbljivati predstave. Već godinama dolazi do puno problema u samoj proizvodnji predstava. Mi se trudimo napraviti sve kako bi stvari donekle funkcionirale, no često se nalazimo u situacijama koje nisu ni zakonske ni valjane. Riječ je o brojnim problemima, primjerice, enormnom broju prekovremenih sati, sve ozbiljnijem manjku ljudi, pa čak i o političkim igrama... To će biti prosvjed upozorenja jer je funkcioniranje HNK na neki način ugroženo."

Kovač tvrdi kako su o nagomilanim problemima višekratno razgovarali kako s ministricom (!) kulture, tako i sa samom intendanticom, no bez pomaka. Potonja pak tvrdi kako o prosvjedu nema nikakvih saznanja:

"...ne vidim ništa što bi bilo problematično i što bi trebalo rješavati prosvjedima.", kaže Vrgoč.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE