Dvoje

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Predstava se odvija u baru čiji su vlasnici i osoblje bračni par, a upravo parovi, točnije njih 14 prodefilirat će scenom u izvedbi samo dvoje glumaca.
autorski tim funkcija
Jim Cartwrightautor teksta
Willem Miličevićskladatelj
Matko Ragužredatelj
Matko Ragužscenograf
Tomislav Kuzmanovićprevoditelj
Marita Ćopokostimograf
Deni Šesnićoblikovatelj svjetla
Deni Šesnićautor projekcija

Jim Cartwright je britanski dramatičar i scenarist širokoj publici najpoznatiji po filmu Malom glasu, ekranizaciji njegove drame. Dvoje je jedna od njegovih kazališnih uspješnica iz 1989. godine, a za koju je 2006. napisao i nastavak.

Predstava se odvija u baru čiji su vlasnici i osoblje bračni par, a upravo parovi, točnije njih 14 prodefilirat će scenom u izvedbi samo dvoje glumaca.

Ili kako kaže službena najava:

"Svakodnevno pijemo u café-barovima, ručamo u restoranima sjedeći pokraj nama nepoznatih ljudi o kojima ništa ne znamo i za koje nas nije briga kao, uostalom, ni njih za nas. I tako tisuće sudbina prolazi pokraj nas, a koje jedva da primjećujemo.

Dvoje je priča o životu. Ili, bolje, priča iz života. Isječci iz života. Nekad veseli, a nekad tužni. Kao što život i jest.

Kazalište je mjesto susreta nas koji se u životu uglavnom bavimo sobom ne primjećujući previše oko sebe, mjesto gdje nas upaljeni reflektori podsjete na one koji tako često ostanu na marginama naše pažnje.

Dvoje je kazališna avantura dvoje vrsnih glumaca i njihovih 14 uloga utopljenih u žamor café– barova, zvuk džuboksa, dim cigareta, a sve uz zavodljivi zvuk saksofona."

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE