Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > 7. festival Miroslav Krleža

7. festival Miroslav Krleža

Program 7. festivala Miroslav Krleža, koji se održava od 1. do 7. srpnja, posvećen je 125. obljetnici rođenja toga književnika.
Share on facebook
Share on twitter

Festival počinje  premijerom predstave/kviza Krležina igra detekcije redatelja Marija Kovača u dramaturgiji Ane Prolić, a završava predstavom Montažstroja u režiji Zlatka Pakovića - Krleža ili što su nama zastave i što smo mi zastavama, da tako za njima plačemo?.

Reprizirno će pak biti izvođena lanjska premijera Ivana Planinića  - Doviđenja na nebu.

U programu je i projekcija filma Glembajevi Antuna Vrdoljaka na kojoj će sudjelovati glumci i filmska ekipa.

U popratnom dijelu programa, najavljena je i konferencija  Sukob Tita i Staljina: 70 godina kasnije na kojoj sudjeluju  profesor Filozofskoga fakulteta u Ljubljani Božo Repe i Tvrtko Jakovina s Filozofskoga fakulteta u Zagrebu te glumac Luka Dragić.

Pred Krležinim spomenikom u Dubrvakinu putu Nikša Marinović kazivat će Krležine zapise O malograđanskoj ljubavi spram hrvatstvu, a u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK) o Krležinim rukopisima govorit će Lada Čale Feldman, Tomislav Brlek i Irena Galić Bešker.

U sklopu 7. festivala Miroslav Krleža na Krležinu Gvozdu bit će otvorena izložba Dijalozi Boris Bućan/Miroslav Krleža. Autor postava je akademik Tonko Maroević.

Najavljena je i izvedba radiodrame Krleža, stani u red!, autorice Vesne Mačković, a na Sjećanju Krležinih suvremenika govorit će Rupprecht S. Baur u razgovoru s Goranom Matovićem dok će o Krleži na njemačkom u razgovoru sudjelovati Rupprecht S. Baur, Marijan Bobinac, Boris Perić i Branko Brezovec.

Pokrovitelji 7. festivala Miroslav Krleža su Grad Zagreb, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Turistička zajednica grada Zagreba.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE