Naslovnica > VIJESTI > Natječaj za sudjelovanje na festivalu Periskop

Natječaj za sudjelovanje na festivalu Periskop

Prostor Plus poziva mlade umjetnike/ce koji djeluju u području suvremenog plesa i pokreta te cirkusa da se prijave na natječaj za predstavljanje prvih autorskih radova 'Novi horizonti.
Share on facebook
Share on twitter

Prostor Plus poziva mlade umjetnike/ce koji djeluju u području suvremenog plesa i pokreta te cirkusa da se, bez obzira na prethodno iskustvo i formalnu naobrazbu, prijave na natječaj za predstavljanje prvih autorskih radova 'Novi horizonti' u sklopu trećeg izdanja Festivala suvremenog plesa i pokreta - Periskop koji će se održati od 24.09. do 10.10. u Rijeci. Prijaviti se mogu gotovi radovi/koreografska djela ili radovi u nastajanju.

Festival suvremenog plesa i pokreta - Periskop je manifestacija koja okuplja umjetnike iz Hrvatske i inozemstva u organizaciji Udruge Prostor Plus. Novi horizonti u skladu s ciljem decentralizacije i jačanja umjetničkih, izvedbenih i edukacijskih potencijala suvremenog plesa u širem hrvatskom društvenom kontekstu, nastoji pružiti podršku mladim autorima/cama u radu i predstavljanju svojih prvih autorskih djela.

Prijaviti se mogu plesne/i i cirkuske/i umjetnice/i s područja Hrvatske s gotovim radovima/koreografskim djelima ili radovima u nastajanju.

Mlade/i umjetnici/ce natječajem dobivaju priliku da prouče specifične koreografske prakse, iskoriste smjernice za propitivanje, razvoj vlastitih ideja i načina rada te da svoj rad javno prezentiraju.

Prijave se zaprimaju do 1.8.2018., na email festival.periskop@gmail.com, s naslovom emaila: Prijava za program Novi horizonti, a moraju sadržavati:

  • Životopis i kontakt,
  • motivacijsko pismo,
  • koncept i opis rada koji se prijavljuje,
  • video-snimku, ako je riječ o gotovoj koreografiji (vimeo ili youtube)
  • tehničke zahtjeve, ako je riječ o gotovoj koreografiji.

Festival nudi:

  • scenu, osnovne tehničke uvjete na sceni i tehničara zvuka i rasvjete za generalnu probu i izvedbu,
  • prostor za probe (u dogovoru s umjetnikom/com)
  • mentorstvo (u dogovoru s umjetnikom/com)

O rezultatima natječaja prijavljeni će biti obavješteni emailom najkasnije do 15.8.2018., a informacije će biti objavljene i na stranicama Prostora Plus (www.prostorplus.hr).

Festival Periskop financijski podržavaju Ministarstvo kulture RH, Grad Rijeka – odjel za kulturu, PGŽ – odjel za kulturu. Udruga Prostor Plus je korisnica institucionalne podrške Zaklade Kultura nova i institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge. Prostorima Filodrammatice, Marganova i Palacha upravlja SU Molekula.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI