Naslovnica > VIJESTI > Poziv plesačicama i plesačima na 4. ljetni plesni kamp

Poziv plesačicama i plesačima na 4. ljetni plesni kamp

Međunarodni ljetni plesni kamp pokrenut je u Kini 2015.godine, a nakon uspješno održanih edicija u različitim dijelovima Kine, ove godine po prvi puta seli na europsko tlo, u Hrvatsku i Mađarsku.
Share on facebook
Share on twitter

4. Međunarodni ljetni plesni kamp održat će se u Mediteranskom plesnom centru u Svetvinčentu od 2. do 12. kolovoza te u mađarskom gradu Százhalombatta od 12. do 23. kolovoza 2018. U programu će sudjelovati ukupno 32 mlada plesna umjetnika iz država članica međunarodne inicijative Kina + 16, a od čega je za hrvatske plesne umjetnike predviđeno 6 mjesta.

Program ovogodišnjeg kampa sastoji se od satova plesnih tehnika, improvizacija te tematskih radionica plesnih pedagoga iz Kine, Poljske, Latvije, Mađarske i Hrvatske, a rezidenti će imati priliku kroz intenzivni trotjedni rad razmjenjivati iskustva i znanja iz područja europskih i kineskih tradicionalnih, folklornih i suvremenih formi.Umjetnici će zajedno s pedagozima i drugim sudionicima kampa istraživati i otkrivati veliki raspon plesnih žanrova i formi te lokalnu kulturu i običaje, kroz svakodnevni rad i druženje razmijenjivati iskustva, a stjecanjem novih znanja oplemenjivati vlastiti plesni vokabular.Ljetni plesni kamp završiti će javnom izvedbom koju će umjetnici osmisliti tijekom trajanja kampa te prezentacijom stečenih plesnih vještina u sklopu festivala Summerfest Százhalombatta.Jedan od najvažnijih ciljeva kampa za plesače jest vratiti se korijenima plesa, istražiti ih i preispitati ples i njegov značaj u današnjem vremenu. Kroz bogat i raznolik program cilj je potaknuti plesače da se inspiriraju okolinom, podijele vlastite i za njih usvoje nove načine i metode plesa i pokreta te obogate svoje znanje.

Program radionica sastoji se od klasičnih, tradicionalnih i suvremenih plesnih formi. Od međunarodnih plesnih pedagoga sudionici će pohađati radionice suvremenog plesa Olge Zitluhine, latvijske koreografkinje, plesačice i profesorice te umjetničke voditeljice Međunarodnog festivala suvremenog plesa LAIKS DEJOT u Rigi. Iz Poljske dolazi Sylwia Hefczynska- Lewandowska, akademska profesorica, koja će polaznike podučavati tehnikama suvremenog plesa i drugim formama plesnog kazališta, dok će satove kineskih klasičnih i modernih plesova držati Shi Bo, kineski koreograf i voditelj kampa, također voditelj Odsjeka kineskog klasičnog plesa pri Peking Dance Academy, zatim pedagoginja Ding Lin, profesorica na navedenoj akademiji te pedagog Tan Hao, ravnatelj Odsjeka klasičnog plesa u srednjoj školi iste akademije. Više o svim pedagozima molimo Vas pronađite na linku s lijeve strane.
Iz Hrvatske sudjeluju dvije pedagoginje: Petra Chelfi, voditeljica suvremenih plesnih tehnika te Koviljka Marečić koja će zajedno s glazbenikom Darijom Marušićem voditi radionicu folklora.

Program se sastoji i od zajedničkog obilaska lokalnih kulturnih znamenitosti, a sve u cilju proučavanja i shvaćanja narodnih običaja i folklorne baštine.

Osim 6 sudionika iz Hrvatske, u programu će sudjelovati i 32 studenta i mladih plesnih umjetnika iz Albanije, BIH, Bugarske, Crne Gore, Češke, Estonije, Kine, Latvije, Litve, Mađarske, Makedonije, Poljske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Srbije.

Svi sudionici imaju osiguran smještaj, hranu te putne troškove na relaciji Zagreb- Svetvinčenat- Százhalombatta –Zagreb. Jednako tako organizatori Kampa plaćaju troškove organiziranih zajedničkih izleta. Kotizacija u programu se ne naplaćuje.

Za sudjelovanje na Kampu mogu se prijaviti svi plesni umjetnici i studenti plesa u dobi od 18 do 35 godina koji su slobodni za sudjelovanje u Kampu tijekom cijelog njegovog trajanja (2.-23.kolovoz 2018.

Kako bi se prijavili potrebno je poslati životopis i kvalitetnu fotografiju portreta te, ukoliko je moguće (nije obavezno) linkove na video materijale ranijih radova.

Prijave se šalju na e-mail adresu petra@svetvincenatfestival.com
Rok za prijavu je 15. lipanj 2018. godine!

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE