Naslovnica > VIJESTI > POLITIKA > Bandić i Hasanbegović se nisu dogovorili o pročelniku Gradskog ureda za kulturu

Bandić i Hasanbegović se nisu dogovorili o pročelniku Gradskog ureda za kulturu

Iako je natječaj za pročelnika novoformiranog Gradskog ureda za kulturu raspisan još 14. ožujka, a jednoj od kandidatkinja već se naveliko i čestitalo, na tu je dužnost imenovan privremeni pročelnik. [DOKUMENT]
Share on facebook
Share on twitter

Gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić, godinama je odbijao zahtjeve struke da se upravljanje kulturom povjeri zasebnom gradskom uredu umjesto da bude dio Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport. No, nakon posljednjih izbora, a kao dio nove koalicijsko-kadrovske križaljke, rečeni je ured ipak osnovan s tim da je stranka Nezavisni za Hrvatsku, točnije njihova kandidatkinja Ana Lederer vrlo javno licitirala zasjedanjem u pročelničku fotelju.

U međuvremenu je došlo do ozbiljne krize u partnerskim odnosima rečene stranke Zlatka Hasanbegovića sa onom Milana Bandića, i u tim kriznim okolnostima raspisan je 14. ožujka natječaj za pročelničko mjesto.

Prema neslužbenim informacijama prijave je poslalo četvero kandidata, a na prošloj - maratonskoj sjednici Skupštine, zastupnici su po hodnicima naveliko na imenovanju čestitali - Milani Vuković Runjić.

Kako su na to reagirali iz stranke Nezavisni za Hrvatsku možemo samo nagađati, no činjenica je da se imenovanje pročelnika odnosno pročelnice nije našlo na dnevnom redu Skupštine, a skupštinska je većina barem privremeno - sačuvana.

5. svibnja gradonačelnik Milan Bandić donio odluku da dužnost privremenog pročelnika i dalje, najkasnije do 1. srpnja i dalje obnaša Tedi Lušetić.

https://www.teatar.hr/wp-content/uploads/images/web.zagreb.hr_sjednice_2017_Sjednice_2017.nsf_DRJ_OpenFrameSet.pdf

Iduća je sjednica Gradske skupštine zakazana za 24. svibnja, a na njoj bismo mogli saznati i kakav je stvarni odnos dvaju koalicijskih partera, te samim tim i sudbina Gradskog ureda za kulturu.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI