Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Nagrade 42. PIF-a

Nagrade 42. PIF-a

42. međunarodni lutkarski festival PIF završen je dodjelom nagrada kojih je pak bilo toliko da gotovo nitko kući nije otišao praznih ruku.
Share on facebook
Share on twitter

Dječji žiri u sastavu: Katarina Bulović, Marta Defar, Hrvoje Korbar, Fran Markić i Kristina Planinić donio je na sastanku 3. rujna 2009. odluku da najboljom za djecu proglasi predstavu "CRVENKAPICA NA BAKIN NAČIN" Kazališta figura Leptiri & Co, (Beveren, Belgija).

Međunarodni stručni žiri u sastavu: Margareta Niculescu (Francuska), Marek Waszkiel (Poljska), Tatjana Bertok-Zupković (Hrvatska), Zlatko Bourek (Hrvatska) i Abdulah Seferović (Hrvatska) većinom glasova donio je na sastanku 3./4. rujna 2009. odluku da se nagrade:

1. Vladimir Đambazov za scensku rasvjetu u predstavi "MALA VILA" Gradskog kazališta lutaka Split (Split, Hrvatska);

2. Tamara Obrovac za glazbu u predstavi "SVAROŽIĆ" Zagrebačkog kazališta lutaka (Zagreb, Hrvatska);

3. Vasil Rokomanov za scenografiju u predstavi "MALA VILA" Gradskog kazališta lutaka Split (Split, Hrvatska);

4. Erika Janović za kreaciju lutaka u predstavi "MALI PRINC" Kazališta lutaka Niš (Niš, Srbija);

5. Jelena Proković za tehnologiju lutaka u predstavi "PČELICA MAJA” Lutkarskog kazališta Maribor (Maribor, Slovenija);

6. Ansambl Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku (Osijek, Hrvatska) za animaciju u predstavi "BAJKA O CARU SALTANU";

7. Rumen Gavanazov za animaciju Sancha u predstavi "VELIKO KIHOTANJE" Lutkarskog kazališta Sofija (Sofija, Bugarska);

8. Luka Peroš za animaciju u predstavi "SVAROŽIĆ" Zagrebačkoga kazališta lutaka (Zagreb, Hrvatska);

9. Almira Štifanić za animaciju u predstavi "PUSTOLOVINE TOMA SAWYERA" Gradskog kazališta lutaka Rijeka (Rijeka, Hrvatska);

10. Zoran Mužić za režiju predstave "CRVENKAPICA" Lutkarske scene "Ivana Brlić-Mažuranić" (Zagreb Hrvatska);

NAGRADA "Tibor Sekelj" za predstavu s najhumanijom porukom dodjeljuje se Kazalištu lutaka Brest (Brest, Bjelorusija) za predstavu "SALIERIJEV MJESEC".

POSEBNA NAGRADA Međunarodnog stručnog žirija za vrsnu izvedbu i očuvanje baštine dodjeljuje se Mimmu Cuticchiu iz Udruge Figli d’arte Cuticchio (Palermo, Italija) za predstavu "Ruggiero od Bijeloga Orla".

POSEBNA NAGRADA Međunarodnog stručnog žirija za očuvanje tradicije kućnog marionetskog kazališta dodjeljuje se Ansamblu Lutkarskog kazališta Ljubljana  na čelu s Iztokom Jerebom (Ljubljana, Slovenija) za predstavu "DOKTOR FAUST".

GLAVNA NAGRADA "Milan Čečuk" za najbolju predstavu u cjelini dodjeljuje se (Brest, Bjelorusija) za predstavu Lutkarskom kazalištu Brest "SALIERIJEV MJESEC".

*****

- Nagrade su radovi ak. kiparice Ive Mihanović.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI