Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > Paul Mason novi je gost Filozofskog teatra

Paul Mason novi je gost Filozofskog teatra

U nedjelju 4. ožujka u 20,00 sati z HNK Zagreb stiže znameniti britanski novinar i pisac Paul Mason.
Share on facebook
Share on twitter

Paul Mason, nagrađivani urednik ekonomije na Channel 4 News, redoviti kolumnist britanskog Guardiana i autor bestselera Postkapitalizam: vodič za našu budućnost,  do sada prevedenog na dvadeset jezika (uključujući i hrvatski),  široj je javnosti postao poznat  prije svega po teoriji o postkapitalizmu  kojom predviđa kako trenutačna digitalna i informatička revolucija sadržava potencijal za radikalnu transformaciju postojeće ekonomije koja ne bi bila utemeljena na iskorištavanju radne snage, privatnom vlasništvu, posvemašnjoj kontroli i narcizmu društvenih mreža.

Najavljujući novog gosta, urednik i voditelj Filozofskog teatra Srećko Horvat kaže: Bilo da ste među onima koji u Facebooku vide mogućnost  emancipacije, ili među onima koji u novim tehnologijama vide orwellovsku distopiju, činjenica je da bez tehnologije više ne možemo zamisliti svijet, niti o njemu misliti. Paul Mason ne samo da se uhvatio u koštac s tom kompleksnom temom, nego je ponudio i moguća rješenja za izlazak iz duboke krize čovječanstva.

Osim što je obilježio britansko i svjetsko novinarstvo u zadnjih dva desetljeća te se nametnuo kao jedan od vodećih teoretičara i kritičara suvremenoga kapitalizma, Paul Mason je prisutan i u kazališnoj umjetnosti.  Predstava po njegovu dramskom tekstu o protestima diljem svijeta, od Arapskog proljeća do Occupy Wall Street, prošle je godine praizvedena  u kultnome londonskom kazalištu Young Vic, gdje se Mason okušao i kao glumac.

U sklopu Filozofskog teatra razgovor s Paulom Masonom 4. ožujka u HNK vodit će, kao uvijek, filozof Srećko Horvat.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI