Ne propustite: dvije sjajne radionice u Studiju Chekhov

“Psihološka gesta: Kralježnica karaktera“ međunarodna je radionica iz modula III tehnike M. Čehova pod vodstvom Ulrich Meyer – Horscha (Njemačka) i Suzane Nikolić (Hrvatska), dok Radovan Ruždajk vodi radionicu ‘Laboratorij zvuka – umjetnost slušanja’.

  

Veljaču će u zagrebačkom Studiju Chekhov obilježiti dvije radionice koje ne biste trebali propustiti, a za obje još ima nekoliko slobodnih mjesta.

“Psihološka gesta: Kralježnica karaktera“ međunarodna je radionica iz modula III tehnike M. Čehova koja će se od 3.-7. veljače 2018.g. održati u StudioChekhov-u pod vodstvom Ulrich Meyer – Horscha (Njemačka) i Suzane Nikolić (Hrvatska).

Tema radionice je psihološka gesta koja označava fizički pokret kojim glumac budi svoj  unutrašnji život kao ključ za otkrivanje suštinskih, skrivenih značajki dramske osobe. Temelj ovog modula je temeljit, krajnje istančan psiho–fizički trening koji jača svijest o predodžbama kreiranim pokretom. Psihološka gesta omogućava glumcu da izrazi i otjelovi želju odnosno cilj karaktera na sasvim novi način. Ona pokreće glumčevu volju, pruža joj definirani smjer, budi osjećaje i sažima karakter. Tehnika Mihaila Čehova povezuje našu podsvijest i imaginaciju s fizičkom stvarnošću kroz kreiranje i povezivanje osjeta i emocija.

Radionica je namijenjena kazališnim profesionalcima, studentima umjetničkih akademija i osobama koje u svojem profesionalnom životu koriste glumačke tehnike i scenska umijeća.

Vrijeme održavanja: Subota 12:00 – 18:00, nedjelja do srijede, 10:00 – 16:00

Radionica se održava na engleskom jeziku, a prijaviti se na nju možete ovdje.

Radionica "Laboratorij zvuka - umjetnost slušanja" radionica je pod vodstvom Radovana Ruždjaka, a održavat će se utorkom od 19.00 do 21.00 – 6./13./20.i 27. veljače 2018.

Opis: Radionica je usmjerena na interakciju elektronike i čovjeka. Radi se o suradnji u kojoj elektronika ponudi nešto nepredvidljivo, a na čovjeku je da „uvježba uho“ kako bi prepoznao sitne varijacije u zvuku koji nudi elektronika da bi ga kasnije razvio u zvukove koje svijet možda nikada nije čuo.

Cilj: Cilj je ukazati djeci na ljepotu suradnje između čovjeka i elektronike.

Metoda: Na radionici će se djecu podučiti osnovama sinteze na modularnom sintesajzeru i objasniti oblici valova koje proizvodi oscilator. Njih će se vizualno prikazati osciloskopom i vidjeti kako potom taj val prolazi kroz različite tipove filtera da bi na kraju bio oblikovan klasičnim envelopom u pravi sintesajzer glas. Nakon toga polaznici sami mogu mijenjati parametre i dobiti uvid u opseg i mogućnosti modulacije te individualnog izražavanja kroz naoko jednostavne postavke samog sintesajzera.

Radionica je namijenjena: djeci i mladima u dobi od 16 do 25 godina.

Vrijeme održavanja: utorkom od 19.00 do 21.00 – 6./13./20.i 27. veljače 2018.

Rad s mentorom u grupi do 10 polaznika.

Radionica će se održavati ciklički, jedanput tjedno po dva sata, a prijaviti se na nju možete ovdje.

Sviđa vam se ovaj tekst?
Pomognite nam da ih objavimo još i ostanemo neovisni o oglašivačima i politici:
pretplatite se na Teatar.hr ili platite članak SMS porukom.