Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Natječaj za ravnatelja Gavelle morat će se ponoviti

Natječaj za ravnatelja Gavelle morat će se ponoviti

Izvjesno je kako će natječaj na koji se javilo četvero kandidata, a ansambl jednog nikako nije htio, 'pasti' iz proceduralnih razloga.
Share on facebook
Share on twitter

Kazališno vijeće GDK Gavella, u sastavu Mani Gotovac (predsjednica), Drago Topolovac, Kostadinka Velkovska, Enes Vejzović i Mladen Šoškić, raspisalo je 11. listopada ove godine natječaj za ravnatelja te kuće.

Rok za prijave istekao je 30 dana kasnije, 10. studenoga, a pristigle su četiri prijave - aktualnog ravnatelja Borisa Svrtana, člana Gavellina ansambla Siniše Ružića, redateljice Saše Broz i glumca Roberta Kurbaše.

Upravo je prijava potonjeg izazvala mini pobunu u Gavelli jer su prvo članovi ansambla, a potom i brojni drugi zaposlenici potpisali apel Kazališnom vijeću i Odboru za kulturu Gradske skupštine tražeći da Kurbaša zbog neiskustva i nekompetentnosti nipošto ne bude imenovan.

Nakon što su našu vijest o tome prenijeli brojni drugi mediji, predsjednica vijeća Mani Gotovac u nizu je izjava ustvrdila kako su još daleko od odluke i kako im treba vremena. Međutim, zakon vrlo precizno propisuje koliko tog vremena Kazališno vijeće ima odnosno kaže da kandidati moraju biti obaviješteni o ishodu natječaja u roku od 45 dana. Taj rok (uzmemo li u obzir i neradne dane), ističe danas, 27. prosinca i posve je izvjesno da neće biti ispoštovan.

Naime, Grad Zagreb doslovno je u zadnji čas, neposredno pred sjednicu 7. Gradskog vijeća, na dnevni red iste po hitnom postupku uvrstio i točku o imenovanju svojih predstavnika u Kazališna vijeća jer postojećima ističe mandat. U slučaju Gavella, dvoje je gradskih predstavnika u Kazališnom vijeću - Velkovska i Topolovac - zadržalo svoje pozicije, a umjesto Gotovac imenovan je glumac HNK u Zagrebu, Zijad Gračić.

Sve i kad bi u tom novom sastavu Kazališno vijeće Gavelle danas zasjedalo, Gračić bi imao tek jedan jedini dan za proučavanje sva četiri predložena programa i razgovor s kandidatima, a Vijeće bi potom trebalo donijeti konačnu odluku i kandidate obavijesti o njoj. I sve to u jednom danu.

Posve je jasno da se to neće dogoditi već će novi saziv Kazališnog vijeća ponovno raspisati natječaj za ravnatelja kuće. Hoće li se na njega javiti identični kandidati nitko zapravo ne zna, no malo je vjerovati da će tu avanturu nakon svega ponoviti Robert Kurbaša tim više što je opet odlukom Grada nedavno 'udomljen' u Kazališno vijeće Gradskog kazališta Trešnja.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI