Naslovnica > PREDSTAVE > Zoološka priča

Zoološka priča

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Albeejev klasik na scenu HNK Osijek postavlja Miroslav Čabraja.
autorski tim funkcija
Davor Molnarscenograf
Tomislav Kobiaoblikovatelj svjetla
Vladimir Tintorautor izbora glazbe
Zrinka Stilinovićinspicijent
Zrinka Stilinovićšaptač
Miroslav Čabrajaredatelj
Edward Franklin Albee IIIautor teksta
Stefano Katunarautor koncepta scenografije
izvođači uloge
Aleksandar BogdanovićJerry* / Peter*
Vladimir TintorJerry* / Peter*

Ne tako davno rađali smo se kao slobodne duše, kreativne u svakome smislu, stvaralački nastrojeni i uvjereni u napredak i boljitak svijeta u kojem živimo. Uživali smo u radu koji nas je ispunjavao, u radu u kojem smo se mogli izraziti i realizirati svoje želje i potrebe, zamisli i snove, a jednoga dana probudili smo se u prašini, kaljuži života, živom blatu iz kojega nema izaći pitajući se kako je do toga došlo. Kako to da se u tom svom stvaralaštvu više ne osjećamo dobro, bježimo od njega? Zašto se osjećamo isprazno, zašto je sve dosadno i besmisleno? Rješenja opipljivog nema. Zašto?

Tim riječima Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku najavljuje predstavu Zoološka priča prema istoimenom tekstu Edwarda Albeeja koju režira Miroslav Čabraja.

Zoološka priča je jednočinka o dva karakterno suprotna lika. Peter je uglađeni urednik u izdavačkoj kući koji je jednog nedjeljnog sunčanog poslijepodneva sjedi na klupi u njujorškom Central Parku. Mir mu narušava pomalo agresivni, neuredni mladić Jerry i tako počinje razgovor dvojice koji pokazuje probleme ljudske izolacije, usamljenosti, prihvaćanja i razumijevanja drugih.

Slučajno ili ne, predstava će se izvoditi po istom principu koji je prije par godina na West Endu inogurirao Danny Boyle u svom Frankensteinu, pa će glumački dvojac na izvedbama svoje uloge međusobno razmjenjivati.

Odgovori