Naslovnica > PREDSTAVE > Zoološka priča

Zoološka priča

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Albeejev klasik na scenu HNK Osijek postavlja Miroslav Čabraja.

Ne tako davno rađali smo se kao slobodne duše, kreativne u svakome smislu, stvaralački nastrojeni i uvjereni u napredak i boljitak svijeta u kojem živimo. Uživali smo u radu koji nas je ispunjavao, u radu u kojem smo se mogli izraziti i realizirati svoje želje i potrebe, zamisli i snove, a jednoga dana probudili smo se u prašini, kaljuži života, živom blatu iz kojega nema izaći pitajući se kako je do toga došlo. Kako to da se u tom svom stvaralaštvu više ne osjećamo dobro, bježimo od njega? Zašto se osjećamo isprazno, zašto je sve dosadno i besmisleno? Rješenja opipljivog nema. Zašto?

Tim riječima Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku najavljuje predstavu Zoološka priča prema istoimenom tekstu Edwarda Albeeja koju režira Miroslav Čabraja.

Zoološka priča je jednočinka o dva karakterno suprotna lika. Peter je uglađeni urednik u izdavačkoj kući koji je jednog nedjeljnog sunčanog poslijepodneva sjedi na klupi u njujorškom Central Parku. Mir mu narušava pomalo agresivni, neuredni mladić Jerry i tako počinje razgovor dvojice koji pokazuje probleme ljudske izolacije, usamljenosti, prihvaćanja i razumijevanja drugih.

Slučajno ili ne, predstava će se izvoditi po istom principu koji je prije par godina na West Endu inogurirao Danny Boyle u svom Frankensteinu, pa će glumački dvojac na izvedbama svoje uloge međusobno razmjenjivati.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter