Search
Close this search box.

Natječaj za Pogonator, inkubator suvremenog plesa i kazališta

Pogon poziva udruge, umjetničke organizacije, neformalne grupe i pojedince da se najkasnije do 27. kolovoza 2017. prijave za korištenje besplatnih radno produkcijskih termina u prostoru Pogona Jedinstvo u 2018. godini.

Što se može prijaviti?

Mogu se prijaviti nove domaće produkcije i umjetnički istraživački projekti, koji se mogu okarakterizirati kao suvremeno progresivno kazalište; suvremeni ples; novi cirkus; eksperimentalni i/ili hibridni izvedbeni projekti.

Koje je razdoblje realizacije?

  1. veljače do 31. listopada (Točni datumi bit će dogovoreni nakon odluke Savjeta o izboru programa.)

Koliko će se projekata podržati?

Okvirno, planiraju se podržati 2 do 3 nove domaće produkcije s izvedbama te 2 do 3 umjetnička istraživačka projekta, ovisno o interesu i broju potrebnih termina.

Koji su uvjeti?

Predloženi projekti moraju odgovarati zahtjevima ovog poziva te biti u skladu s Uvjetima korištenja i rezervacije termina.

Rezultati provedenog projekta moraju biti prikazani javnosti u formatu koji odgovara prirodi i konceptu projekta (javna izvedba predstave, javno predstavljanje i slično).

Prijavitelji pristaju da, ukoliko njihovi projekti budu odabrani, Pogon za iste zatraži sufinanciranje putem poziva za predlaganje javnih potreba u kulturi Grada Zagreba i Ministarstva kulture. U slučaju odobrenja sufinanciranja, prijavitelji mogu očekivati i dodatnu podršku.

Što je uključeno?

Odabrani projekti mogu koristiti prostor i svu tehničku opremu i to najviše 20 besplatnih termina (dana), najviše 6 sati dnevno.

Za odabrane projekte bit će osigurana osnovna podrška promocije putem interneta i drugih redovnih promotivnih alata Pogona.

Organizator programa samostalno organizira prodaju ulaznica i zadržava cjelokupni prihod.

Tehnička i producentska podrška, nabava eventualne potrebne dodatne opreme, posebne marketinške i PR kampanje te drugi oblici podrške nisu uključeni.

Kako prijaviti projekt?

Projekti se mogu prijaviti isključivo putem  formulara ovdje.

Krajnji rok za prijavu je 27. kolovoza 2017. godine.

Zbog uvijek mogućih tehničkih poteškoća savjetujemo da ne čekate krajnji rok za prijavu.

Kako će se odabrati projekti?

Programski savjet Pogona će najkasnije 14 dana od roka za podnošenje prijava odabrati projekte. Glavni kriteriji odabira su isti kao i za druge programe koji se odvijaju u Pogonu: kontinuirana ili višekratna suradnja nositelja programa s Pogonom te značaj programa za programski profil Pogona.

Ostale informacije

Putem ovog natječaja nije potrebno prijavljivati pojedinačne izvedbe predstava, već samo produkcije i umjetnička istraživanja. Termini za projekte koje čine samo izvedbe mogu se dobiti redovnim putem. Više informacija: http://www.upogoni.org/korisnik/

Rokovi ovog poziva usklađeni su s rokovima natječaja Ministarstva kulture i Grada Zagreba i mogu se njima prilagođavati.

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE