Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Dodjeljene nagrade i Diploma Milka Trnina

Dodjeljene nagrade i Diploma Milka Trnina

Jučer su u foyeru HNK u Zagrebu svečano uručene Nagrade i Diploma Milka Trnina.
Share on facebook
Share on twitter

Riječ je o jednom od najstarijih i najvažnijih strukovnih priznanja koje je 1958. ustanovilo Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika za iznimna umjetnička dostignuća u protekloj godini, a nazvano je slavnoj hrvatskoj opernoj pjevačici Milki Trnini.

Prema odluci stručnog žirija HDGU-a, koji su, pod predsjedanjem Višnje Mažurna činili Goran Bakrač, Filip Fak, Branko Mihanović i Klasja Modrušan, Nagradu Milka Trnina za 2016. godinu ravnopravno su podijelili pijanist Vladimir Babin i bariton Ljubomir Puškarić, a Diploma Milka Trnina pripala je ansamblu predstave Turandot izvedene na Splitskom ljetu 2016. godine.

U izvedbama posljednje Puccinijeve opere ispred Galerije Meštrović u Splitu, pod vodstvom Ive Lipanovića i u režiji Ozrena Prohića, sudjelovali su Zbor i Orkestar Opere HNK Split te solisti Cvetelina Vasileva, Ivan Momirov, Valentina Fijačko Kobić, Antonija Teskera, Ivica Čikeš, Lucijano Batinić i drugi.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE