Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Hasanbegović, Lederer, Ivaci i Glasnović na listi Brune Esih

Hasanbegović, Lederer, Ivaci i Glasnović na listi Brune Esih

Lista Brune Esih za lokalne izbore u Gradu Zagrebu i više je nego zanimljiva - na njoj su i bovši ministar kulture, ali i još uvijek aktualni član HDZ-a, Zlatko Hasanbegović, bivša intendantica HNK u Zagrebu - Ana Lederer, bariton Saša Ivaci, ali i - Željko Glasnović.
Share on facebook
Share on twitter

Objava izbornih lista za predstojeće lokalne izbore iznjedrila je cijeli niz zanimljivih informacija, a nama je prvo za 'za oko' zapeo popis kandidata na listi nezavisne kandidatkinje krajnje desnice- Brune Esih.

Naime, na drugom mjestu rečene liste nalazi se još uvijek član HDZ-a i bivši ministar kulture u Vladi HDZ-a i MOST-a, Zlatko Hasanbegović, a na trećem bivša intendantica HNK u Zagrebu i također bivša Hasanbegovićeva zamjenica - Ana Lederer. Pri sredini liste je pak Saša Ivaci, bariton i član Zbora Opere HNK u Zagrebu, dok je pak na posljednjem listu listu - Željko Glasnović, kontroverzni nezavisni saborski zastupnik izabran na listi dijaspore.

Osim što je prilično neuobičajeno da se visokopozicionirani dužnosnik jedne stranke (a Zlatko Hasanbegović član je Predsjedništva HDZ), nađe na listi neke druge opcije, jednako je tako neobično da se saborski zastupnik (u ovom slučaju dva) tijekom svog mandata kandidiraju na loklanim izborima.

Uz to - podsjetimo -  na jučerašnjem glasanju o povjerenju ministru Mariću u Saboru, Esih je glasala za njegov ostanak, dok je Glasnović pobjegao iz sabornice, dok je danas pri izboru novog predsjednika Sabora situacija bila gotovo obratna.

Ni jedno ni drugo nije naišlo na odobravanje 'fanova' Esih i Glasnovića na društvenim mrežama, pa analitičari ocjenjuju kako su im šanse na lokalnim izborima preko noći s desetak posto pale ispod izbornog praga, no je li tome tako znat ćemo tek za dva tjedna.

HDZ se, pak,  o ovoj i ovakvoj listi Brune Esih još nije oglasio, ali ako je slijediti naputke što ih je nedavno stranci dao predsjednik iste, Andrej Plenković, Hasanbegović može očekivati ekspresni gubitak članske iskaznice HDZ.

 

https://www.teatar.hr/wp-content/uploads/images/Rjesenje_skupstina.pdf

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI