Naslovnica > VIJESTI > Nezavisna scena u šoku: Grad Zadar zaključao bivše Kazalište lutaka

Nezavisna scena u šoku: Grad Zadar zaključao bivše Kazalište lutaka

Zgradu bivšeg Kazališta lutaka u Jazinama donedavno je koristio cijeli niz organizacija nezavisne scene, a što će s njom biti ubuduće - ne zna se.
Share on facebook
Share on twitter

Grad Zadar, odnosno njegov Ured za upravljanje gradskom imovinom zaključao je i pečatirao zgradu bivšeg Kazališta lutaka u Jazinama koju su donedavno koristili Teatro Verrdi, udruge Zdanje, Šigureca, Eko Zadar i umjetnička organizacija Dragon Teatar.

"Jasno nam je da treba stvari definirati s pravnog i financijskog aspekta kako bi se zadovoljili sigurnosni i strukturni uvjeti za rad i kako bi ljudi iz umjetničkih organizacija i udruga tamo mogli nastaviti s djelovanjem. Međutim, situacija s mijenjanjem brava i naglim iseljavanjem svih koji tamo godinama djeluju bez dijaloga je neprihvatljiva. Nadam se konstruktivnom dijalogu idući tjedan u uredu gradskog pročelnika za kulturu", kaže glumac Juraj Aras, voditelj umjetničke organizacije Teatro Verrdi.

Gradski pročelnik za kulturu, Radovan Dunatov pak odgovara:

"Trebamo se sastati i vidjeti kako dalje. Udruge su prostor na korištenje dobile 2013. godine na tri godine i to je vrijeme sada prošlo. Situacija tamo je jako loša, a u posljednje vrijeme bilo je i nekoliko intervencija policije. Grad na sebe ne želi preuzeti odgovornost za to da se tamo nekom nešto dogodi i spremni smo uložiti, nakon 150.000 kuna prije nekoliko godina, dodatna sredstva kako bi se poboljšali uvjeti za rad i poboljšala sigurnost prostora. Mi podržavamo nastavak rada udruga koje savjesno tamo rade i provode aktivnosti i stalo nam je da se to nastavi".

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI