Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > ‘Laibach’ u Filozofskom teatru

‘Laibach’ u Filozofskom teatru

U novom izdanju Filozofskog teatra, Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Zagrebu ugostit će u nedjelju, 5. ožujka, Ivana Janija Novaka, člana i idejnoga začetnika najpoznatijeg slovenskog benda Laibach.
Share on facebook
Share on twitter

Kako se ističe u najavi, riječ je o specijalnom izdanju Filozofskoga teatra ostvarenog u suorganizaciji s tvrtkom Restart na kojemu će urednik i voditelj Srećko Horvat ugostiti i norveškog redatelja i aktivista Mortena Traavika, autora filma "Dan oslobođenja", dokumentarca koji prikazuje Laibachov iznimno uspješan nastup u Sjevernoj Koreji.

"U 35 od svojega nastanka u slovenskome industrijskom gradiću Trbovlju, Laibach i dalje drži titulu jednoga od međunarodno najslavnijih glazbenih sastava poteklih iz bivših komunističkih zemalja središnje i istočne Europe", stoji u najavi.

Također, Laibach je bio prvi "zapadni" glazbeni sastav u povijesti koji je posjetio Sjevernu Koreju.

Dokumentarni mjuzikl o tom posjetu, "Dan oslobođenja", koji je poznati slovenski filozof Slavoj Žižek proglasio "najfascinantnijim kulturološkim, ideološkim i političkim događajem 21. stoljeća", svoju će hrvatsku premijeru imati upravo u sklopu Filozofskoga teatra.

Ekskluzivno prikazivanje za publiku HNK-a Zagreb bit će upriličeno samo tri mjeseca nakon svjetske premijere, dok redovna hrvatska distribucija u nezavisnim kinima diljem zemlje započinje 6. ožujka gostovanjem redatelja Mortena Traavika na projekciji filma u Dokukinu KIC u Zagrebu.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI