Naslovnica > VIJESTI > Drama HNK Zagreb prvi put gostuje u Izraelu

Drama HNK Zagreb prvi put gostuje u Izraelu

Predstava 'Tri zime' redatelja Ivice Buljana, nastala prema višestruko nagrađivanomu tekstu Tene Štivičić, u prosincu sudjeluje na 9. Međunarodnome kazališnom festivalu Hanoch Levin u Izraelu.
Share on facebook
Share on twitter

Riječ je o festivalu koji ugošćava istaknuta suvremena i klasična ostvarenja najvećih kazališnih kuća iz cijeloga svijeta. Ove će se godine na tome festivalu u Tel Avivu, uz Dramu zagrebačkoga HNK, predstaviti kazalište Krefeld und Mönchengladbach iz Njemačke, Slovačko nacionalno kazalište iz Bratislave, Komorno kazalište iz Voronježa u Rusiji, Kazalište Vígszinház iz Budimpešte, St. James Theatre iz New Yorka, Éternels Vagabondsi Two Destination Language iz Engleske te Državno dramsko kazalište Marjanshvili iz Gruzije.

Nakon devetnaest rasprodanih izvedaba na matičnoj sceni HNK u Zagrebu u samo četiri mjeseca od premijere te iznimno uspješnih gostovanja u Slovenskome narodnom gledališču u Mariboru, Teatru Ulysses na Brijunima
te sarajevskom MESS-u na kojem je osvojila nagradu kritike, predstava Tri zime bit će izvedena 6. i 7. prosinca u najvećemu i najmodernijemu izraelskom dramskom kazalištu Cameri  u Tel Avivu. To je ujedno i prvo gostovanje Drame zagrebačkoga HNK u toj zemlji.

"Čini mi se iznimno važnim što je jedno hrvatsko kazalište u prilici predstaviti se u Izraelu, i to na uglednome međunarodnom kazališnom festivalu u Tel Avivu. Tim nam je još veća čast da je upravo naše, Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu izabrano da nastupi na toj manifestaciji. Predstava Tri zime, rađena po tekstu Tene Štivičić,  izraelskoj će publici ponuditi,, na pozornici kazališta Cameri, dramsku  priču o povijesti jedne obitelji, ali i o našoj kolektivnoj povijesti iz druge polovice 20. stoljeća. Na taj će se način gledatelji u Tel Avivu upoznati s dijelom naše povijesti, ali i s hrvatskim teatrom. Zagrebačko Hrvatsko narodno kazalište u Izraelu, gdje vrlo rijetko gostuju naši
kazališni umjetnici, predstavit  će ovom prilikom ne samo hrvatsko kazalište već i  cjelokupnu hrvatsku kulturu" – izjavila je ovom prigodom Dubravka Vrgoč, intendatnica HNK u Zagrebu.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE