Naslovnica > VIJESTI > PLES > Barišnjikov u Beogradu

Barišnjikov u Beogradu

Jedan od najvećih plesača svih vremena, ali i izniman koreograf i glumac, stiže u ožujku u Beograd s predstavom koju je režirao Alvis Hermanis. [VIDEO]
Share on facebook
Share on twitter

Beogradski festival igre (BFI), plesni festival koji je u posljednjih 14 godina polako, ali sigurno zagrebačkom Tjednu suvremenog plesa 'oteo' status najvažnije plesnog festivala u regiji, najavit će u ožujku iznimno gostovanje - predstava Brodski/Barišnjikov!

Kako smo vam već pisali, riječ je o monodrami koju je za Mihaila Barišnjikova režirao Alvis Hermanis, a prema poemama nobelovca Josifa Brodskog. Predstava će 11, 12. i 13. ožujka igrati u Pozorištu na Terazijama, te tako najaviti 14. izdanje BFI koje će se odvijati od 24. ožujka do 11. travnja.

Predstava je, slažu se kritičari, emotivno putovanje u dubine složenih pjesničkih kompozicija koje suptilno ističe sličnosti u biografijama dvojice prijatelja - Brodskog i Barišnjikova - prije svega napuštanje nekadašnjeg SSSR-a i odlazak u Ameriku.

Predstava je i svojevrsna posveta Latviji, rodnoj zemlji sve trojice umjetnika, a Barišnjikov je izvodi na ruskom, budući je u doba njegove, ali i mladosti Brodskog isti u Latviji bio službeni jezik. Producirali su je Hermanisov The New Riga Theatre i Baryshnikov Productions, a praizvedena je prošle godine uz iznimne kritike.

Ulaznice za predstavu Brodski/Barišnjikov u prodaji će biti već od 14. rujna (!) na blagajni Pozorišta na Terazijama, a istog dana kreću u pretprodaju i ulaznice za zasad dva poznata naslova s programa ovogodišnjeg BFI - gostovanje američkog Baleta Hispanico (2. i 3. travnja) te ono francuske Kompanije Käfig (8. i 9. travnja).

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI